Nino är fotbollsprofilen Zaur Svanadzes hustru. Zaur har varit både spelare och tränare i Malmbergets AIF. Familjen kom till Norrbotten 1991 och har bott totalt tio år här (se faktaruta).
- Vi har jättemånga vänner i Malmberget som ringt till oss de här dagarna. De är oroliga för oss men hittills har allting gått bra, säger Nino Svanadze.
Konflikten mellan Ryssland och Georgien har snabbt trappats upp och förvandlats till ett regelrätt krig sedan Ryssland invaderat Georgien.
Enorm explosion
Tjugo över fyra på söndags morgonen vaknade familjen i miljonstaden Tblisi av en enorm explosion.
- Hela himlen var röd när vi tittade ut. Ryssarna hade släppt en stor bomb. Senare fick vi veta att den slog ned ungefär en mil från där vi bor. Jag vet inte hur många som dog, säger Nino Svanadze.
Hur mycket påverkar kriget vardagen?
- Vet du, här i Tblisi så märker vi inte så mycket av det hemska just nu. Visst är människor oroliga och man får hela tiden olika versioner av vad som händer i landet. Men affärerna försöker hålla öppet som vanligt och folk vistas ute på gatorna. Alla kommunikationer fungerar som vanligt, vi har gas i spisen och telefonerna fungerar också.
- Just nu är det massor av människor utanför parlamentsbyggnaden här i Tblisi. Det sänds direkt på tv. Det pågår någon slags fredsdemonstration, artister, skådespelare och andra har samlats. De håller tal och försöker att trösta varandra.
Familjen Svanadze är just nu splittrad. Zaur är ledare för Georgiens U 19-landslag i fotboll och befinner sig just nu Estland, där laget ska spela landskamper.
Orolig
- Det är ingen rolig situation. Zaur ringde i måndags och han är väldigt orolig för oss. Zaur berättar att hans unga spelare inte mår bra alls men de måste ändå spela matcherna. Zaur säger att han troligen kan komma hem på lördag, men vi vet inte säkert, säger Nino Svanadze.
- Vi ber till gud att det här ska ta slut och att vi får leva i fred.