Under mellandagarna undertecknades avtalet mellan Haparanda kommun och Pigge Werkelin och familjen Harlevis gemensamma företag Weha AB. Från nyårsdagen togs driften över av campinganläggningen på Seskarö.
Stora visioner
Avtalet är ett arrendeavtal som gäller i två år och tanken är att Weha AB under tiden ska undersöka om deras planer för Tromsöviken passar in i turistverksamheten i området.
- Det är en fantastiskt läcker plats, där det krävs stora investeringar, sa Pigge Werkelin när han besökt campingen.
Tanken är att förvandla Seskarö camping till en av Sveriges mest moderna campingplatser och en turistisk magnet i Haparanda.
- De är oerhört starka på turistområdet och är mycket duktiga entreprenörer. Det känns jättebra att de vill investera i campingen och så småningom äga den, säger kommunchef Christina Lugnet.
Kommunalrådet Sven-Erik Bucht ser fram emot campingens framtid.
- Det är jättebra att campingen får så här kompetenta entreprenörer. Jag tycker att det är klokt med ett arrende för att se hur anläggningen på bästa sätt kan utvecklas.
Pigge Werkelin ser arrendetiden som en del i en större satsning.
- Vi vill arrendera till en början för att se om våra stora tankar kommer att fungera.
Startskottet går
Utvecklingen av campingen kommer att påbörjas under arrendetiden.
- De har redan anställt en som ska sköta campingen och som kommer att flytta upp hit till Haparanda, säger Bucht.
Sven-Erik Bucht har tidigare visat sin förmåga att locka kända företagare till Haparanda i och med Ingvar Kamprads etablering av Ikea på orten. Nu kommer alltså en av Sveriges mest kända turistentreprenörer till Seskarö.
Har du fler kändisar på gång?
- Det finns en del tankar kring gränshotellet. Där rör det sig om den typen av storheter, men jag kan inte avslöja mer i nuläget, säger Bucht.