Tidigare har Konstmässan i Stockholm varit den stora mötesplatsen för gallerier och konstnärer. Men i år har Konstmässan kastat in handduken och kvar är Supermarket - en konstnärsdriven mässa för gallerister och konstnärer som hålls för tredje gången.
2006 hölls mässan under namnet Minimarket som en reaktion på den kommersiella mässan Market. Året efter bytte man namn till Supermarket och fyllde hela Konstnärshuset i Stockholm och i fjol flyttade man till den gamla industrilokalen där Enskilda Galleriet håller till på Kungsholmen. I år har man vuxit ytterligare och flyttat in i Clarion hotel som profilerat sig som ett designhotel.
- Jag vet inte riktigt hur vi ska passa in, men de som driver Supermarket gillar oss från norr. De har till och med delat in mässan i "nothern cities", som består av Luleå, Umeå och Kiruna och "other cities", säger Sara Edström från Galleri Syster och skrattar.

Förhoppningen är kanske inte att sälja så mycket, utan att få kontakter och utbyta erfarenheter med övriga konstlivet.
- Men vi kommer att visa Public figures av Erik Olofsen från Amsterdam. Vi funderade rätt mycket på hur vi skulle kunna synas och sticka ut i mängden och hans film är otroligt långsam, men vacker, säger Edström.
I Public figures har Olofsen filmat människor på en perrong med höghastighetskamera, som gjort att han kunnat sakta ner människornas rörelser till det knappt rörliga, samtidigt som bilderna ger ett tvärsnitt över hur en europeisk stad ser ut demografiskt idag.
Hans verk har visats runt om i världen och han har fått en rad priser för sin konst. Just nu är han Iaspis-stipendiat i Stockholm och det är också genom den omständigheten som Galleri Syster för första gången kan visa en utländsk konstnär.
- Vi vill gärna visa honom i Luleå också, men hans verk är dyrt att visa eftersom det kräver mycket teknik och vi måste söka mer pengar i så fall, säger Edström och berättar att läget för galleriet är osäkert eftersom man inte fått några bidrag från vare sig kommunens eller landstingets kulturbudget detta år. Det man fått kommer från utvecklingskontoret som såg en poäng i att Luleå-konstnärer visar upp sig i Stockholm...
- Det är svårt att få någon långsiktighet när man har noll kronor i budget och oviss ekonomi hela tiden.

Medan Galleri Syster valt att visa andra konstnärer kommer Koncentrat att visa att visa sin utställning Friluftsliv på Supermarket, som turnerat i länet.
- Det är lite roligt med Supermarket eftersom det är konstnärsdrivet, säger Victoria Andersson från Koncentrat som också ser nätverkandet som själva poängen med konstmässorna.
- Det är kul att träffa kollegor och utbyta idéer. Sedan får man ju höra hur det fungerar för andra och hur det står till i andra län och kommuner, säger Andersson.