I år har Harads revygäng valt bort lösa nummer och berättar i stället en historia i form av revyfarsen Spa(r) på Friskheten med flera sångnummer. Revygänget blandar allvar och humor om vartannat där den talande repliken " allt har sin mening" återkommer i alla möjliga sammanhang. Det känns positivt att se nya grepp och gruppen med ett 20-tal personer är tokigare och roligare än på många år.
Fart och fläkt
Fart och fläkt blir det redan i inledningsnumret när en grupp statliga pirater, läs politiker, besöker Harads för att röva med sig saker söderut.
Sedan får publiken följa makarna von Calzon som checkar in på Spa-hotellet där gästerna betalar per kilo för att gå ned i vikt. En något upphottad Pippi Långstrump (Lotta Långström), som gestaltas av den finurliga och träffande textskribenten Anna Bergström, är Försäkringskassans representant.
Hon bjuder på en uppmuntrade rap med refrängen : "Här kommer Försäkringskassan, kom igen, kom igen, kom igen, kom igen", och den lysande texten handlar om pengarna som tar slut om kassan bara får betala ut.
Sagolik sjuk humor
Försäkringskassan hälsar på för att belöna hälsohemmet eftersom man hittat ett strålande sätt att få svårplacerade människor i sysselsättning. Dessa figurer, bland annat den halvskrikande spahotellets chef Inge Frisk som personalen tror sig ha tagit död på, bjuder på en sagolik sjuk humor.
Tillsammans är alla amatörskådespelarna - i form av bland andra terapeut, tysk doktor, medium med flera - samspelta, proffsiga och har ett rikt kroppsspråk. De bjuder på en lång skrattfest när de ska försöka undanhålla ett arv på 33 miljoner till Försäkringskassan enligt ett testamente.
Årets revy är Haradsrevyns åttonde och frågan är om den inte är den bästa på många år.
Clown lockar till skratt
"Ska ni samla på all glädje i den här bygden blir ni fattiga". En replik från Inge Frisk när farsen startade. Fast efter att ha sett farsen har jag samlat på mig så mycket skratt och glädje att jag känner mig nyrik.
Inte minst finske clownen (Mikael Midbjer), som undrade om det inte var dags för lite roligt och hade Kenodragning, lockade till många skratt.
Svettig sång
Vem hade dessutom trott att man skulle få höra Meat Loaf-klassikern " Dead Ringer for Love" i en ny textversion om mannen som kan säga nej. Vilken svettig sång av Mikael Midbjer och Monica Lundberg.
Så det finns 33 miljoner goda skäl till att gå och se revyfarsen. Eller som haradsrevyn sjöng på slutet: "Vi är underhållning, tack för att ni kom.".
Det är vi som ska tacka. Sådan sjuk humor kan nog inte ens Försäkringskassans läkare bota.