I startfältet fanns allt från små sportbilar, häftiga vrålåk till en lastbil från 1960-talet. Anders och Marianne Granström åker Alterrundan för tredje året i sin engelska sportbil från 1972.
- Vi har haft bilen i nio års tid och skött renoveringen själva. Det är härligt att köra sportbil nedcabbat på sommaren för då känner man alla lukter och dofter, säger Marianne Granström, som låter maken Anders köra.
Målgång i Norrfjärden
Alterrundan har körts sedan 1970-talet. Starten har varierat, men målgången är alltid i Norrfjärden.Starten från Boden lockade ett 60-tal bilekipage som samlades utanför Ruter Retro Café på A 8-området inför starten strax efter klockan tio. Det fanns också gott om besökare som tittade på alla glänsande vrålåk som körde fram till speakern Ingemar Brännström för en kort presentation innan avfärden mot pitebygden via bland annat Vändträsk, Brännberg och Pålsträsk.Bilarna åker ut i nummerordning och under rallyt finns kontroller där deltagarna får svara på frågor. Den som klarat dessa bäst får pris vid målet i Norrfjärden.
- Vi var och provkörde sjumilasträckan för någon dag sedan. Det var fint plogat, men givetvis gäller det att köra försiktigt eftersom många av bilarna har sommardäck, säger Ove Selberg, Norrbottens motorhistoriker.