LULEÅ Gunde Svan slutar som landslagschef för svenska längdskidlandslaget.
- Jag antog utmaningen för att ge tillbaka till skidsporten det jag tidigare fått vilket jag även kommer fortsätta med men under andra former, säger Gunde Svan, som började hösten 2007.
Det främsta uppdraget då var att lösa en konflikt, stärka ekonomin samt arbeta fram en strategi för längdlandslaget.
- Vår första uppgörelse var över en säsong, dessvärre överskattade jag min förmåga och behövde två säsonger på mig att ordna det hela. Nu är jag nöjd med resultatet, säger Gunde Svan.
Gunde Svan avslutar sin anställning vid Svenska Skidförbundet per den 30 juni 2009.
- Vi söker nu alternativa lösningar för det fortsatta arbetet med längdlandslaget. Det här är en ständig utvecklingsprocess och den sker i hög hastighet, säger förbundsdirektör Tomas Ringsby Petersson.
Den organisation som Gunde Svan och hans medarbetare byggt upp kommer inte att påverkas. Förbundskaptenerna och landslagen kommer fortsätta på den inslagna vägen mot OS i Vancouver 2010.
- Jag kommer att fullfölja mitt uppdrag och tillsätta bland annat en ansvarig person för sprint inför nästa säsong, säger Gunde Svan.
- Svenska Skidförbundet är mycket nöjda med det resultat som Gunde levererat och önskar honom all lycka i framtiden, säger Tomas Ringsby Petersson.