Calle Jonsson greps i juli 2001 på den grekiska ön Kos, misstänkt för att ha knivskurit en grekisk man. Calle Jonsson var då 18 år. Han satt häktad i över 200 dagar innan han släpptes mot borgen.

Åtal för försök till mord väcktes 2003 men Calle Jonsson vägrade att infinna sig i Grekland. I januari 2005 överlämnades han till det grekiska rättsväsendet efter ett svenskt domstolsbeslut.
En DNA-analys bekräftade att offrets blod fanns på Calle Jonssons tröja. Han blev också utpekad av offret och ett vittne.

Calle Jonsson nekade till alla anklagelser. Enligt honom fanns det tveksamheter kring DNA-analysen och utpekandet skulle ha skett efter påtryckningar av polisen.
Han frikändes enhälligt av den grekiska domstolen i april 2005.
I september i år tog grekiska HD upp fallet till prövning. Enligt beslutet, som fattades tidigare i höst och kom till UD:s kännedom i tisdags, ska rättegången tas om. Det är i dagsläget oklart när.
För en tag sedan fick modern, fadern och Calle Jonsson en kallelse till nya förhandlingar om de nya anklagelserna. De skulle infinna sig på långfredagen.

Något sådan resa blir det dock inte. Familjen har tidigare i veckan krävt att få uppskov, då de vill förbereda sitt försvar, enligt T 4-Nyheterna.