Evermoore bildades 2002 och har hunnit genomgå flera medlemsbyten genom åren. När deras förra sångare hoppade av för att studera musik i Umeå fick Johannes kontakt med sångaren Marcus Nygren från Malmö.
-  Han sjöng i ett band som heter Enbound och jag tyckte att han hade en bra röst och frågade om han ville vara gästartist på en låt. Det ville han och till slut valde han att hoppa av sitt gamla band för att bara vara sångare åt oss. Nu är vi äntligen ett komplett band efter alla avhopp.
Musik på olika håll
Marcus Nygren bor fortfarande i Malmö, men bandet löser inspelningarna genom att skicka över filer med musik över Internet.
- Han sjunger in texterna och sedan så gör vi musiken här uppe
i Kiruna. Vi har bara träffats två gånger sedan juli förra året då han blev sångare i bandet, men trots det långa avståndet mellan oss funkar det jättebra. Vi pratar mycket på telefon och innan vi ska spela så träffas vi och repar igenom låtarna. Marcus kommer upp på torsdag så att vi hinner spela tillsammans inför helgen.
Evermoore planerar att släppa sitt debutalbum till hösten och flera intresserade bolag har hört av sig.
- Vi har inte valt vem vi ska satsa på ännu utan vi ligger fortfarande i förhandlingar.
På fredag spelar Evermoore på TT-Tolvan i Kiruna och på lördag står de på scen på Lillan i Luleå.
- Det är vi som arrangerar spelningen på Lillan och det känns jättekul att vi har lyckats få ihop så många lovande band. Men ordningen på scen har inget med storleken på banden att göra utan alla är lika mycket värda.