- Det är en bra present att få vara med i tidningen, säger Lokes husse Greger Wanhainen som har Loke tillsammans med sambon Julia Lind.
Priset kommer nämligen lägligt eftersom Loke för bara tre dagar sedan firade sin ettårsdag.
Och det är en busig katt av rasen Devon Rex med lockig päls som utklassade konkurrenterna när tävlingen avgjordes på måndagen.
- Han är ju helt underbar. Det finns ingen goare så det är klart att han skulle ha segern, säger Greger Wanhainen om Lokes seger.
Totalt har 155 katter låtit sig fotograferas och ställt upp i tävlingen.
Loke själv är van att bli fotograferad. Mer än tvåtusen bilder har paret redan tagit på honom, berättar Greger Wanhainen.
Som förstapris fick Loke två små kattleksaker från NSD. Men roligaste leksaken är fortfarande ett litet knippe med grässtrån - samma som kissen leker med på vinnarbilden.
- Vi höll på att flytta. Jag lekte med grässtråt och han blev sjövild och grabbade tag i strået. Det såg ut som att han sjöng, säger Greger Wanhainen om hur vinnarbilden kom till.
Även om det här är första gången Loke vinner ett förstapris så är han inte en helt ovan tävlingsdeltagare. Han har tidigare ställts ut på en kattutställning och det gick bra. Men eftersom han bara var junior då fick han inget certifikat.
- Däremot fick han högsta möjliga betyg, säger Greger.
Segern kommer att firas med lite extra paté till Loke i kväll. Sedan kommer även husse och matte att kontakta kattklubben Cool Cats där de är medlemmar.
- Det är ju bra med lite driv till klubben, säger Greger Wanhainen.
Att Loke inte är en alldeles vanlig katt märks när husse busar med honom. Kommandon som "vacker tass" och "sitt" kanske vanligtvis förknippas med hundar men Loke sträcker lydigt fram tassen när det bjuds på kattgodis.
Dessutom har han en annan ovanlig favoritsysselsättning, i alla fall om man är katt. Han gillar nämligen att åka bil. Men det ska vara en speciell bil, en jänkare, berättar Greger Wanhainen som själv kör denna typ av bil.
- Han jamar mycket annars men han blir väldigt lugn och beskedlig i bilen, säger Greger Wanhainen som tror att det kan bero på bilens ljud och vibrationer.
- Det är ett speciellt ljud i den. Som när de spinner ungefär, säger han.
Tvåa i tävlingen blev katten Morrgan från Mjölkudden, 14 månader och trea katten Svampbob, tio månader från Ängesbyn. Mattar är Ann-Sofie Johansson respektive Sandra Larsson.