Den nuvarande kommunledningen med Kirunapartiet och Socialdemokraterna bygger på en överenskommelse där en av punkterna är Kirunapartiets upplösning.
Om medlemmarna beslutar att behålla partiet faller hela uppgörelsen.
Socialdemokraternas ordförande Kristina Zakrisson säger att hon inte ens vill spekulera i möjliga scenarion i det här läget.
- Jag kan bra hoppas att medlemmarna beslutar enligt överenskommelsen. Blir det inte så får vi inte rusa åstad och kasta oss in i något förhastat, säger hon.
En veckas timeout
Därför blir det under alla omständigheter en politisk timeout nästa vecka. Måndagen den 18 januari sätter sig Socialdemokraternas verkställande utskott för att resonera om situationen.
Lars Törnman kommer under alla omständigheter att fortsätta vidare till Socialdemokraterna och lämna sin skapelse Kirunapartiet bakom sig, vilket han har varit tydlig med under hela processen.
Vilka andra Kirunapartister som följer med återstår att se.
- Om det blir tillräckligt många kanske majoriteten i kommunfullmäktige består. I annat fall kan vi tvingas göra om alla valen med nämndsordföranden och kommunalråd och allt, säger Törnman.
Kandidat anmäler sig
Samtidigt måste Kirunapartiet välja ny ordförande.
Och kandidater saknas inte. Relativt nye Kirunapartisten Thomas Farelind är en.
- Jag har sagt att jag ställer upp, men det finns fler som är beredda att kliva in. Vi är många som anser att Kirunapartiet behövs för Kirunas bästa, säger han.
Någon stor tillströmning av nya Kirunapartister har inte noterats och Thomas Farelind har heller inte försökt genomföra någon värvarkampanj.
- Jag tycker att de som har varit med länge ska avgöra frågan. Dessutom är det bara de som var medlemmar när kallelsen till mötet gick ut den 14 december som får vara med och rösta, säger han.
Spelat under täcket
Det är 106 personer som är röstberättigade och det krävs tvåtredjedelars majoritet för att lösa upp partiet.
Förra omröstningen den 5 december slutade 13-11 till nejsidan. Den gången kom det som en stor överraskning för Lars Törnman och många andra i styrelsen.
- Det känns som att det är många som har spelat under täcket. Om de hade gett sig till känna i ett tidigare skede hade vi kunnat ta upp en diskussion om saken, säger Lars Törnman.