I onsdagens utfrågning i radions P1 av Reinfeldt och S-ledaren Mona Sahlin diskuterades ett burkaförbud med anledning av ett franskt förslag om förbud.
Sahlin sade ett klart nej medan Reinfeldt uttryckte sig försiktigare, vilket öppnade för tolkningar om var han egentligen står i frågan.
Men på torsdagen stängde han den dörren.
- Av samma skäl som Mona Sahlin angett, att det kan bli kontraproduktivt, säger Reinfeldt.
Visa ansiktet
Samma sak säger integrationsminister Nyamko Sabuni.
- Min utgångspunkt är att hur man klär sig privat på sin fritid bör inte vara föremål för lagstiftning. Opinionsbildning är det bästa redskapet för att stärka kvinnor i deras kamp för frihet, säger hon till TT. - Att jag åker buss som privatperson är en sak, att jag kör bussen är en annan sak. I arbetslivet bör man rimligen vara beredd att visa sitt ansikte, säger hon.
Inte heller de andra borgerliga partierna vill ha något förbud mot burka. Socialdemokraternas Mona Sahlin föreslog i debatten ett stopp för ekonomiskt stöd till föreningar som till exempel delar upp pojkar och flickor på fritidsgårdarna i förortsområdena.
Öppna dörrar
Men Reinfeldt är tveksam och påpekar att det är kommunerna som delar ut dessa pengar.
- Det är klart att man ska vara beredd att föra den typen av diskussioner, men exakt hur sådana regler ska utformas är svårt att säga. Det är lätt att hamna i svåra principiella frågor i den typen av avvägningar. Vem ska avgöra vad som är ett fint syfte och vad som är felaktigt, säger han.
Nyamko Sabuni tycker att Sahlin slår in öppna dörrar.
- De regler som gäller organisationsstöd säger redan det. Det finns ingen myndighet som kan eller bör betala ut pengar till sådan verksamhet. Man ger inte bidrag till verksamhet som inte främjar likabehandling, jämställdhet och ickediskriminering, säger hon.