Hon promenerade i går förbi brända tomten, den plats där Folkets hus-föreningen vill bygga skyskrapan, och stannade till för att svara på några frågor om planerna.
- Jag säger nej. Jag tycker inte att den ska vara så hög. Det hade varit häftigt, på något annat ställe, men kanske inte mitt i smeten. Kronan skulle kanske vara mer passande, säger Elin Åhl, som studerar till fastighetsmäklare.
Sevärdhet
Några meter bort stod Ulrika Pettersson, 30, och hanterade kartonger på Max lastbrygga. Hon jobbar som serveringsvärdinna på hamburgerrestaurangen och tycker nog att en skyskrapa skulle kunna bli en sevärdhet.
- På så sätt kan den nog vara bra, det tror jag, säger hon.
Pensionärerna Siv Björklund, 76, och Ove Lahti, 70, var ute på en kortare promenad än vanligt på grund av kyla och blåst. De hade hört talas om planerna på att bygga högt på brända tomten. De hade olika tankar om den saken.
- Nej, jag tycker inte det. Luleå är i och för sig större än Boden, som jag kommer ifrån, men det är ingen storstad, säger pensionären Siv Björklund, 76.
Ingen vanlig låda
Ove Lahti var däremot för skyskrapan.
- Nog kan det vara snyggt med något som Turning torso mitt inne i staden. Men det får inte vara några vanliga lådor. Det finns det gott om redan, säger pensionären Ove Lahti, 70.
Bland Luleås toppolitiker i kommunfullmäktige är de flesta mot projektet. Sex av nio säger nej och kommunalrådet Yvonne Stålnacke tvekar, visar NSD:s rundringning.
Än så länge har byggnadsnämnden bara fått information om skyskrapan av Folkets hus-föreningen. Stadsbyggnadskontoret arbetar med detaljplanen för tomten.