Inne i den lilla tvårummaren, vägg i vägg med Kiruna FF:s kansli, spelas kristen musik på hög volym när NSD tittar in.
Väggarna är prydda med foton och tidningsurklipp från en tid när klubben krigade betydligt högre upp i seriesystemet.
På bordet ligger några mer färska artiklar om brasilianarens succéartade start på säsongen i division III. Hans sex gjorda mål har inte gått obemärkt förbi.
- Jag vet att jag spelar på division II-nivå. Jag gillar att göra mål, att vinna och jag vill hjälpa Kiruna upp till tvåan. Chansen är god att det blir så, säger han.
Att han en dag skulle hamna i snålblåstens Kiruna hade han väl inte kunnat drömma om när han sparkade boll på Rio de Janeiros soldränkta stränder.
- Du vet inget om livet, allt kan hända, säger han och ler.
- Kiruna är kallt, men jag gillar stället. Jag har många vänner här, lagkamrater och två personer från Brasilien som har bott här i flera år.
Sista chansen att stanna i Kiruna
Han tog chansen att flytta till Sverige när erbjudandet kom.
- Det finns många bra spelare i Brasilien och där är det svårt att få spela i ett bra lag om man inte har bra kontakter.
2008 anlände han till Sverige. Valviesse hade en vän som spelade i Syrianska i Örebro och han fixade kontakten med laget.
Efter en säsong där fick Kiruna FF nys om brasilianaren och man åkte ner och tog en titt på honom.
En tid senare packade Diego Valviesse resväskan, drog norrut och hann med några matcher i Kiruna FF under förra säsongen innan han återvände till Brasilien på grund av familjeproblem.
Lagom till årets säsong var han tillbaka, mer laddad än någonsin. Han säger att tränade hårt under månaderna i hemlandet.
- Jag ser den här säsongen som den sista chansen för mig i Sverige. Om inte Kiruna går upp i tvåan eller om jag inte får chansen i något annat lag i tvåan, ja då stannar jag nog inte i Sverige, säger han.
Längtar du aldrig hem?
- Ibland känner man förstås längtan efter familjen och flickvännen där hemma.
Skadan spökar fortfarande
Ett mål är att få spela i Boden eller IFK Luleå, eller i något annat lag i en högre serie.
Kiruna har ångat på i trean. Diego Valviesse berömmer lagkamraternas spel, tycker att laget är mycket starkare än förra året.
Men ett orosmoln har dykt upp. I matchen mot Norsjö den 23 maj fick han två sparkar på samma ben, vilket har gjort att han inte kunnat spela den senaste tiden.
- Det är ett avbräck, det är ju inte så lätt att ersätta honom, säger tränaren Hans Stridsman.
Kiruna förlorade toppmötet mot Alvik i den senaste matchen. Och troligtvis får Diego Valviesse stå över bortamatchen mot Luleå SK.
Det kan dröja ett par veckor innan han är i gång igen.
- Det känns mycket ledsamt. Jag är ju här för att hjälpa Kiruna, säger Valviesse.