Många av NSD:s läsare har förundrats över uppgifterna att stjärntecknen plötsligt ändrats sedan astronomen Parke Kunkle i USA upptäckt att jordklotet skiftat position. Många har oroats och undrat vad de ska göra med tatueringar och annat som symboliserar det tecken de tidigare trott de var födda i.

Astrologiexperten och författaren Gahl Eden Sasson har dock en annan åsikt än Parkle Kunkle.

 

Artikelbild

| Parke Kunkle, som arbetar som astronomilärare på ett college i Minneapolis, hävdar att stjärntecknen ändrats eftersom jorden ändrat position. Men astrologiexperten Gahl Eden Sasson håller inte med.

Att jordklotets position är annorlunda än för 3 000 år säger Sasson inte inte emot. Men han håller inte med om att stjärntecknen har ändrats.

 

I en artikel på amerikanska nättidningen Huffington posts hemsida skriver Gahl Eden Sasson att astrologi inte baserar sig på var solen stod när man föddes, utan snarare på olika årstider. Människor karaktäriseras av de årstiderna och året delades därför upp i tolv olika perioder. Att de överensstämmer med zodiakens tecken är bara symboliskt. Det går därför inte att ändra stjärntecknen, menar han. 

 

Sasson tar också upp det trettonde tecknet, Ormbäraren.

Han menar att det varit känt sedan 100-talet efter kristus, men att det är under en mycket marginell period som solen passerar tecknet. Astrologer har därför valt att bortse från det.

 

Så, de som oroat sig för att stjärntecknet kan ha förändrats kan nu alltså andas ut, i alla fall om de väljer att tro på Gahl Eden Sasson.

Hela hans argumentation (på engelska) kan läsas här.