Det var i torsdags förra veckan som länsstyrelsens naturbevakare fick tips om att en varg förföljts av personer på skotrar i upp till två mil, vid Dokkasberg utanför Överkalix.

De åkte till platsen och kunde konstatera att så var fallet.

Det har varit minst en skoter, kanske fler, inblandade i händelsen. Polis och naturbevakare har arbetat med fallet under helgen, bland annat har helikopterspaning utförts.

- Det är personal ute nu och försöker ringa in var vargen är. Vi har inte hittat någon plats där skoterförarna har hunnit i kapp den och kört över den, så förhoppningsvis har den klarat sig, säger Lars Lundman.

Hur stora förhoppningarna har ni om att hitta vargen?
- Det sista som överger oss är hoppet. Det som talar till vår fördel är väderleken, det har varit bra väder och det har hjälpt oss att komma framåt i spårningshänseende.

Är det vanligt förekommande att djur förföljs med fordon?

- Vi kan konstatera att det förekommer i Norrbotten, i fjol hade vi en järv som förföljts på det här viset. Men det är nog ett jättestort mörkertal, säger han.

Polisen har ingen misstänkt i nuläget och efterlyser tips kring händelsen. Om du har hört något som kan kopplas till jaktbrottet kan du ringa 114 14.