Djerba är en turistö i södra Tunisien.

En tunisisk säkerhetskälla bekräftar också att Shokri Ghanem hoppat av och är på väg till Tunisiens huvudstaden Tunis, uppger Reuters.Det finns inget som tyder på att oljeministern har hoppat av, meddelar den libyska regimen.

I slutet av mars dementerade Ghanem i en Reutersintervju att han hade lämnat Libyen sedan al-Jazira uppgett att han flytt till Tunisien.

I morse stod två myndighetsbyggnader i brand i Libyens huvudstad Tripoli efter att ha träffats i nattens Natoanfall. Byggnaderna rymmer delar av säkerhetstjänsten respektive Libyens antikorruptionsbyrå, sade libyska tjänstemän som eskorterade utländska journalister till platsen, inte långt ifrån Muammar Gaddafis komplex.

Regeringens talesman Mussa Ibrahim anklagar rebellerna för att ha vilselett Nato till att bomba antikorruptionsbyrån i syfte att förstöra akter rörande tidigare regimföreträdare som anslutit sig till rebellsidan.

Från Libyen kom i kväll uppgifter om att regimens styrkor har träffat ett av Natos krigsfartyg, när de öppnade eld i området runt västra delen av Misrata, som hålls av rebellerna.

"Våra styrkor sköt (mot krigsfartygen) och fick in en direkt och allvarlig träff på ett", rapporterade statlig tv utan att ge några ytterligare detaljer.

En Natokälla, som Reuters har talat med, förnekar att ett av Natos krigsfartyg ska ha träffats av skott från regimens styrkor vid Misrata, och kallar uppgifterna från regimen för "fullständigt fabricerade".