NSD berättade i lördags att Simon Fors - ledamot i kommunfullmäktige och i landstingsfullmäktige - i sin twitter (mikroblogg på Internet) skrivit "inga Moderater förtjänar nåt annat än bly" samt "alla Moderater är extremt obehagliga. Utan undantag".

Många inlägg handlar om just moderathatet och några inlägg formuleras så här:

"Min starka kärlek till vänner och kamrater som drabbas av högerpolitiken gör att jag hatar borgarsvinen så jävla mycket."

Artikelbild

"Att reta upp borgarna är blott ett delmål för mig. Jag ämnar ta ifrån dem allt och helt enkelt avskaffa dem."

Fler inlägg
I ett sammanhang hamnar Per Gudmundson, ledarskribent på Svenska Dagbladet, i fokus.

Simon Fors inlägg i det ärendet:

"Jag har ingen riktig koll på dem (läs: SvD ledarredaktion)? Men är hela redaktionen rasister och tortyrförespråkare eller är det bara Gudmundson?"

Artikelbild

"Alla tänkande människor förespråkar väl Per Gudmundsons avrättning?"

NSD når Simon Fors telefonledes, det är måndag eftermiddag och han kör bussen från Ung Vänsters kongress i Sandviken.

Artikelbild

Vad är detta?
- Storm i ett vattenglas, säger Simon Fors som tillägger att de som följer honom på Twitter vet vad som är allvar respektive skämt.

Är det humor att förespråka någons avrättning?
- Visst, jag skämtar grovt men det gör många människor, säger Simon Fors.

Artikelbild

Simon Fors påpekar att han twittrar som privatperson och att hans politiska gärning ska bedömas utifrån vad han gör.

Du hatar Moderater?
- Jag hatar människor som driver en politik som gör att människor blir utförsäkrade, som tvingar in människor i fas 3, som faktiskt driver människor till självmord. Hur kan man inte hata dem som gör så, det förstår jag inte? Politik är en kamp på riktigt och jag avskyr mina politiska fiender och om de tycker om mig... Ja, då gör jag ju något fel, säger Simon Fors.

Artikelbild

På frågan om han är för demokrati säger han "självklart, människor får rösta som de vill, men jag vill inte vara vän med en borgare".

Du kanske har vänner som är borgare, utan att du vet om det?
- Det tror jag knappast, säger Simon Fors som uppger att han inte har några planer på att förändra sitt sätt att uttrycka sig.

- Jag vill att människor dömer mig utifrån de beslut jag fattar. Jag har inga karriärambitioner, jag ställer upp i val för att jag tror att jag kan göra nytta och om människor inte tycker att jag gör ett bra jobb, ja, då får jag sluta.

Siv Holma är Vänsterpartiets riksdagsman från länet och hon har uppmärksammat twittrandet.

Reaktion?
- Jag blev väldigt förskräckt och jag har under min tid i partiet inte varit med om något liknande (sedan år 1978). Det är inte värdigt att uttrycka sig på det sätt som Simon Fors gör, det är ingen bra demokratisyn och Vänsterpartiet ser mycket allvarligt på detta, säger Siv Holma som har skickat saken vidare till Vänsterpartiets partisekreterare Anki Alsten för att hon ska prata med Simon Fors.

Siv Holma känner Simon Fors och hon tror att han inte tänkt igenom konsekvenserna av sitt agerande.

Menar du att han agerat överilat i minst tiotalet inlägg på kort tid?
- Jag menar att jag inte känner igen honom i de inlägg han har lagt ut, säger Siv Holma.

Kan han fortsätta med sina förtroendeuppdrag?
- Det är jättesvårt att säga, jag känner en annan sida av Simon Fors. Jag låter partisekreteraren hantera frågan, säger Siv Holma.