Det har gått en dryg månad sedan huvudförhandlingen i Luleå tingsrätt. Den 26-årige bodensaren var åtalad för en rad brott, grov misshandel, misshandel, övergrepp i rättssak samt våld och hot mot ett flertal väktare på en bensinstation i Boden. En kamrat till 26-åringen har också dömts till skyddstillsyn efter ett bråk på en bensinstation.

Genomgå undersökning
Efter avslutad huvudförhandling beslutade rätten att 26-åringen skulle genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning som i huvudsak skulle ge svar på om det fanns hinder för fängelse.

Inget fängelseförbud
Rättens ordförande Ulf G Andersson meddelande under måndagen att 26-åringen inte anses allvarligt psykiskt störd och att det därför inte finns fängelseförbud.

Tingsrätten anser att händelsen i och för sig varit allvarlig men att den inte når upp till grovt brott. Tingsrätten dömde därför mannen för misshandel av den normala graden.

Trots att den åtalade hade två vittnen som talade till hans fördel i tingsrätten anser domstolen att 26-åringen ska dömas för knivskärningen. Ordföranden sade att man helt ska bortse från vittnenas berättelser.

Tidigare dömd
26-åringen dömdes också för en annan misshandel, övergrepp i rättssak samt våld mot tjänsteman.

Sedan tidigare har 26-åringen fyra månaders fängelse från en tidigare dom att avtjäna, som nu räknas in i de tio månader han dömdes till.

Den dömde bodensaren ska förutom fängelsestraffet betala drygt 30 000 i skadestånd till tre målsägare.