Det var på helgen under Luleåkalaset som någon bröt sig in i hockeystjärnans hem genom att krossa glaset på husets altandörr för att ta sig in.


Väl inne i villan så letade en eller ett flertal gärningsmän upp bilnycklarna till Franssons två lyxbilar Audi S5 Coupé och Mercedes ML 63 AMG för att sedan lämna resten av hemmet orört.

-  Det tog bara bilnycklarna, säger Johan Fransson.

Artikelbild


Men förarna till de två bilarna hann inte långt. Audin hittades senare nerkörd i diket bara 80 meter från hemmet.

Den vita Mercedesen hittades totalkvaddad en kilometer bort från huset - 20 meter in i skogen.


De misstänkta tjuvarna var som bortblåsta. Polisen hittade inga spår varken i villan eller i någon av de kraschade bilarna.


Men däckspåren från den kvaddade Mercedesen leder rakt ner ur en kurva som visar att bilen färdades på väg till hemmet och inte på flykt undan brottsplatsen.

Artikelbild


Enligt uppgift från polisen kan det tyda på att de misstänkta är bosatta i Rutvik.


Johan Fransson uppger att han var på Luleåkalaset och upptäckte att bilarna var borta vid hemkomsten. Det finns inte heller några vittnen till den vilda bilfärden.

Artikelbild

– Båda bilarna var stulna. Det är väl inte så mycket man göra åt den saken. Att ha inbrott är obehagligt nog som det är, säger Johan Fransson.


Bilarna har tillsammans ett uppskattat värde på 1,3 miljoner. En anmälan är upprättad och polisen utreder fallet som grov stöld.

Artikelbild

- Utredningen kommer förmodligen att läggas ned då vi inte har några misstänkta eller spår som vi kan gå vidare med, säger Karin Markaberg, förundersökningsledare hos polisen.