Ericsson undersöker kontinuerligt hur människor över hela världen använder smarta telefoner och surfplattor. När det gäller smartphones finns det många likheter mellan länderna, men också en del som skiljer. Amerikanerna har till exempel sina toppar tidig och sen kväll medan flest svenska smartphone-ägare (71 procent) är uppkopplade under lunchen.

Det som gör svenskarna unika är dock att 70 procent tar itu med mejl och sociala nätverk när vi reser till jobbet. Vi pendlar mindre än i många andra länder, men tack vare att de trådlösa näten fungerar pendlingssurfar vi mer än andra. Stockholmarna är till exempel mest uppkopplade i världen efter invånarna i Singapore.

Michael Björn, forskningschef på Ericsson Consumerlab, tycker att de svenska trafikbolagen som erbjuder trådlös uppkoppling borde göra större nummer av det.

Artikelbild

| STOCKHOLM 20110202 TT-text om likartad mobildesign. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX / Kod 10090

- Det har ju blivit positivt att pendla i Sverige! I många andra länder klagar resenärerna på att det är svårt med täckningen. I London är det ju omöjligt att koppla upp sig i tunnelbanan.