Nattens snöfall i Norrbotten väntas fortsätta under dagen, och SMHI har utfärdat en klass 1-varning i området.
- Det är lite rester av snöområdet som fortfarande kan ge några centimeter över Norrbottens inland. Men försvagas alltmer under dagen, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Vägen till Vändträsk

På Bodens bilbärgning är det intesivt arbete hela söndagen.

Artikelbild

| STOCKHOLM 2010-02-21 En bil med takbox på väg söderut på E4:an norr om Stockholm i snyran på söndagen. Foto: Johan Nilsson / SCANPIX / Kod 50090

- Hittills har vi bärgat tre bilar. Det är farligt väglag.  På vägen till Vändträsk, där ligger det fortfarande 15 centimeter blötsnö och bitvis är det bara ett körfält. Där har vi bärgat två bilister ur diket. Vi körde upp lite bredare. En av bilisterna vi bärgade hade breda sommardäck och så fort hon kom ut med däcken i snömodden skenade bilen. Det blev som vattenplaning. Vi ringde först Bodens kommun och de hade ringt journumret till Trafikverket, men vi ringde dit också. De sa att flera hade ringt om just den vägen 356, säger Ronny på bilbärgningen.

Joel Lindberg på Trafikverkets kundtjänst konstaterar att väg 356 i Boden fortfarande inte är plogad.

-          ­Jag vet inte varför. Det är våra entreprenörer som sköter plogningen och gör de prioriteringarna. Det är olika från område till område. Jag ska kontrollera med vår trafikledningen, men det ska vara på gång.  Vi har haft många samtal från Boden och trakterna upp mot Övertorneå. Det är problem där med mycket snö.

Inga personskador

Enligt polisen hade över 10 olyckor och avåkningar rapporterats enbart mellan klockan 18 och midnatt. 

Under natten skedde ytterligare dikeskörningar och mindre singelolyckor, mestadels utan personskador.

Ett par körde av vägen på grund av snömodd och bilen bakom hamnade i samma spår, for av vägen även den och körde rakt in i den bil som redan låg i diket.
Trafikvarning

Polisen i Norrbotten har utfärdat trafikvarning för hela länet på grund av kraftigt snöfall och uppmanar bilisterna att stanna hemma på söndagen.

-Det gäller att hålla hastigheten nere om man nu absolut måste ut i trafiken. Det är både väldigt halt fläckvis där det fryst på lite. Sedan är det också väldigt moddigt på sina ställen och då uppstår det lätt en form av vattenplaning, säger Mikael Norén.