I söndags gjorde Asplöven klart med den finske keepern Joni Puurula, 29, som den gångna säsongen blev utsedd till bäste målvakt i den finska andraligan.

Nu fortsätter klubben sitt arbete med att hitta spetskompetens - och man har bland annat riktat blickarna mot Piteå.

Där, i deras födelsestad, finns forwarden Patrik Bergström, 28, och backen Niklas Enberg, 26, under sommaren.

Två etablerade spelare som ännu inte har skrivit på för någon klubb.

Nu förhandlar de med Asplöven.

- Det kom fram i går (läs: i söndags) av min agent att de har lagt fram ett bud som jag ska fundera på någon dag. Det är som snabba ryck nu också, man kan inte vänta allt för länge. Utan det är mycket som ska fixas på kort tid, säger Niklas Enberg.

"Vet mer om någon dag"
Patrik Bergström, som enligt NSD:s uppgifter nobbade Asplövens första bud, bekräftar också att han fortfarande för en dialog med Haparandaklubben:

- Jag har inte skrivit på något men vi pratar i alla fall med varandra. Vi får se var det slutar, säger Bergström och tillägger:

- Men jag vet säkert mer om någon dag här.

Patrik Bergström inledde fjolåret i slovenska HK Jesenice för att avsluta det i norska Sparta Sarpsborg, men han har under karriären gjort över 200 poäng i allsvenskan och han var våren 2010 med och spelade upp AIK i elitserien.

Niklas Enberg spelade i vintras i Sundsvall men skrev under sommaren på för Borås. Men när klubben för några veckor sen tvångsdegraderades till division I blev spelarna fria att lämna.

Och nu vill Asplöven knyta till sig 26-åringen.

Fast det finns fler intressenter.

- De är ett av 2-3 alternativ. Men jag kan inte säga så mycket mer, jag fick det i går (läs: i söndags) och måste diskutera det hemma först, säger han.

Just nu har Asplöven två målvakter, fem backar och nio forwards under kontrakt. Klubben jobbar just nu febrilt med att hitta spetskompetens - och man hoppas vara i princip klar med truppen i slutet av den här veckan.