Det låter skoj?

- Det kommer det att bli. Under middagen blir prisutdelningar. Några grupper är bäste tävlingsryttare i ponny, stor häst, hoppning och dressyr. Vi ska även belöna årets bästa ridlärare, eldsjäl, förälder, stallkompis, stallpersonal och sponsor.

En riktig Oscarsgala fast för hästfolk?

Artikelbild

| Jenny Hansson, ledare vid Bodens ridklubb, har fått ett stort pris.FOTO: Lena Leffler

- Ja, precis. Vi tyckte det passade jättebra när ridsportförbundet fyller 100 år. Jag och min kompis Mia Thrane som går på teknikprogrammet på Björknäsgymnasiet har även galan som projektjobb. Det känns roligt att hålla på med så här stora projekt. Bodens ridklubb har i dag 480 medlemmar.

Vad händer på Hästens dag på söndag?

- Vi har frihetsdressyr med duktiga Elisa Thorell från Piteå. Hon tränar sina hästar själv och rider utan träns och sadel. Elisa kommer att bjuda på en Line Danceuppvisning. Vi kommer också att ha dressyruppvisning, maskeradhoppning och hästhandboll mellan Bodens ridklubb och Luleås ridklubb.

Boden får också ta emot jubileumsritten som pågått i 100 dagar genom Sverige?

Artikelbild

| Jenny Hansson, ledare vid Bodens ridklubb, har fått ett stort pris.FOTO: Lena Leffler

- Ja, det var rena turen för Luleå kunde inte. Det är ett stort intresse ritten som hyllar 100-jubilaren Ridsportförbundet. Den sista sträckan beräknas samla cirka 25 ryttare, som kommer till Boden strax före elva på söndagen. De kommer också att uppvaktas av Svenska Ridsportförbundet och Norrbottens ridsportförbund på plats. Vi ser fram emot en fin helg och hoppas på mycket folk.

 

Artikelbild

NSD rättar: I en tidigare version av den här artikeln användes en felaktig bild, som inte föreställde Jenny Hansson. NSD beklagar misstaget.