Bodentjejerna vann till slut med klara 31–24 (17–10) och är i högsta grad med i kampen runt kvalstrecket till elitserien.

– Det viktiga med den här segern är att vi säkrade det allsvenska kontraktet för nästa säsong, påpekade Björne Mohlin. Allt annat är bonus.

När Boden mötte Partille hemma i arenan i höstas så vann göteborgslaget. Ett lag med rutinerade spelare som ligger på nedflyttningsplats i tabellen efter en mindre lyckad säsong.

Sedan den förlusten har också mycket hänt och Boden Handboll har vuxit ett par klasser som lag. Någon upprepning av höstens insats och resultat var det nu inte fråga om.

Istället kunde Boden ta en ohotad seger och har nu med två matcher kvar säkrat kontraktet för allsvenskt spel även nästa säsong.

Efter en matchinledning där Jenny Nordberg gjorde Bodens två första mål så följdes man åt i protokollet under de tio inledande minuterna.

– Det kändes som att vi var litet hetare än Partille även om vi ”bytte mål” med varandra under de första anfallen, sade tränar-Björne. Men sedan vi gick ut på en tvåpunkt så kunde vi rycka åt oss en säker ledning även om vi med den taktiken även ”förstörde” matchen.

Med två spelare punktmarkerade hade Partille stora svårigheter att få till bra avslut. Ett effektivt taktiskt grepp från Bodens sida även om det också tog bort förutsättningarna för en bra handbollsmatch.

Boden Handboll som bytte målvakt mitt i halvleken kunde gå till pausvila med en trygg sjumålsledning.

– Vi har två bra målvakter. Det är motståndarnas sätt att anfalla och ta avslut som bestämmer vem av dem som just då skall stå, förklarade Björne vidare.

Med trygga sju mål upp kunde Boden Handboll spela av den andra halvleken utan stress och förlustfara.

Som mest hade man en tiomålsledning och trots att Partille hade ett par bra perioder där man gick från 11–19 till 14–19 och från 17–27 till 20–27 så var Bodens seger aldrig hotad.

– Nej. När vi hade en sjumålsledning i halvtid så kändes matchen körd. sade Björne Mohlin.

Vinsten nu var en lagseger men vi lyfter gärna fram lagkaptenen Carin Bergdahl som gjorde hela åtta mål och kantspelaren Hanna Weinmar som gjorde en mycket bra match med sex mål.

– Det kändes riktigt bra, sade Hanna som gjorde flera av sina mål på kontringar efter snabba spelvändningar. Det var ett av seriens bottenlag vi mötte men vi underskattade dem inte. Nu slarvade vi en del men vi hade full kontroll på matchen hela tiden.

Nu har Boden Handboll närmast Hallby kvar att möta hemma. En match som kan vara direkt avgörande om det skall bli elitseriekval eller inte. Man avslutar sedan med ett bortamöte mot serieledande Önnered.

– Det kan förstås vara både kul och ge nyttiga erfarenheter för tjejerna att få spela ett elitseriekval, ansåg Björne Mohlin. Jag hoppas nu att styrelsen vill bygga vidare på det här laget nästa säsong.