Mats Öhman tävlar i klassen Supercar. Den förra säsongen blev han bland annat SM-fyra och tog sig långt i några av de större svenska tävlingarna.

- Jag körde väl fyra tävlingar tror jag. Jag blev fyra i SM och det gick faktiskt jävligt bra. Jag är riktigt nöjd med den förra säsongen, säger Mats Öhman.

2010 slog han banrekordet i Strängnäs i just Supercar. Samtidigt lyckades Kalix MK:s Fredrik Tiger ta banrekordet i klassen Super Nationell - två tider som ingen har slagit än i dag.

Artikelbild

| Mats Öhman från Älvsbyns MS.

- Lite kul att två norrbottningar har rekorden där nere. Jag satt precis och pratade om det. Det är en bana som jag verkligen gillar, säger Öhman.

"Många snäva kurvor"
Och nu avslöjar han hemligheten bakom framgångarna i just Strängnäs. Banan som är där påminner om den han till vardags kör på hemma i Älvsbyn.

- Det finns ganska många snäva kurvor där. Vi har en hel del sådant hemma. Bitvis kan man säga att den påminner om den vi har i Älvsbyn och det är ju verkligen en fördel för mig, säger han.

Men Supercar-klassen har bara fyra tävlande - och blir därför en så kallad "supportklass" som inte räknas till det egentliga SM:et. Istället kommer, precis som förra året, Supercar-SM att hållas vid ett enskilt tillfälle där allt avgörs på en gång. Fast Öhman är ändå sugen på att slå sitt eget rekord i helgen.

- Visst vore det kul. Jag ska försöka att vinna och göra så bra ifrån som jag bara kan. Så är det bara. Men jag tror det kan bli svårt att slå rekordet igen.