Att den Luleåföddeoch välrenommerade gitarristen Ola Gustafsson (tillika Duo nöjes krönikör) har en fin relation till Luleå hockey är inte direkt någon hemlighet. I NSD-bloggen Ola orerar har han sedan 2009 visat laget sin kärlek. Och inför fjolårets säsong skrev han låten När guldet kommer hem som han framfört inte minst denna säsong, tillsammans med Erik G Widman. Men nu samlar alltså Gustafsson delar ur den norrbottniska artisteliten för att åter hylla Luleå hockey.

– Det kommer att bli allt från metal till jazz. Och en sådan här gång är det lätt att det blir en hel del snoppviftande. Så vi vill verkligen ha med tjejer i projektet, säger Ola Gustafsson och fortsätter:

– Det har ingenting med kvotering att göra, det finns en jäkla massa bra kvinnliga artister och band i Norrbotten. Och en jäkla massa tjejer som går på hockey.

Artikelbild

| Movits ställer också upp för Luleå hockey.

Bland de artister som tackat ja finns Movits, The Magnettes och Helltrain. Och även utflyttade musiker som Kristofer Åström och The Baboon show.

– Vissa kommer att ställa upp med låtar som de redan har släppt. Andra kommer skriva nya låtar till just det här tillfället. Som Kristofer Åström. Och kanske även The Baboon show.

Medan Ola Gustafssonstår för produktionen, kommer BD pop backa upp med studio, koordinering och distribution. För lite drygt en månad sedan presenterades idén för Luleå hockeys klubbledning och föreningen kommer stå för bland annat tryckkostnader. Alla intäkter kommer i sin tur gå till Luleå hockeys ungdomsverksamhet samt till BD pop där slantarna öronmärks till Popkollos fortsatta existens.

– Det tyckte vi alla var viktigt, att på något sätt stötta tjejerna i musikbranschen, säger Ola Gustafsson som även han kommer dra ett strå till stacken.

Artikelbild

Inget mindre än en ny introlåt till laget har han börjat fila på, och han beskriver den själv som "en tung riff-stänkare" som lagom till utsläppet ur björngapet förvandlas till en snabbare rock´n´roll-låt.

– Den är snabbare än TNT som spelas nu och tanken är att alla som vill ska kunna skråla med.

Artikelbild

Förhoppningen är också att involvera fansen på lite körsång.

– Det här kan bli jävligt grymt. Och jag tror på den här låten. I vanliga fall brukar jag skriva de där låtarna på tio minuter. Nu ska jag väl ägna åtminstone tre kvart, skrattar Ola Gustafsson.

Tanken är att hyllningsplattan ska vara inspelad och tryckt till elitseriepremiären i september. Fler artister kommer att tillkomma.