I dagarna tre pågår SM i kulkombination i Västerås. Det handlar om sex olika grenar som fördelas upp två på varje dag.

I går avgjordes enkel kulkombination och sedan dubbelkombination. För Rickard Johansson blev det brons i det förstnämnda och guld i det senare.

– Det var första gången jag slog Emil Martinsson. Han brukar vara oslagbar. Han och Niklas Bergström. Det är första gången jag slår dem i seniorklassen. Så jag får känna mig ganska nöjd, säger Rickard Johansson.

Artikelbild

Och det är just de tre herrarna som tillsammans ska representera Sverige vid EM i Tyskland. Johansson berättar att han går in som ”tredjeman”, men att förväntningarna ändå är höga.

Hoppas på fler framgångar

– Det blir faktiskt skitroligt. Vi är regerande europamästare i lag på blandloppen så det ska bli jätteroligt att försöka försvara det. Jag ska försöka göra så gott som möjligt för laget. Det har gått bra tidigare och det känns skönt, säger Johansson.

Men först återstår fyra grenar av kulkombinationen. Tidigare har Morjärvsskytten lyckats ta medalj i fem av sex grenar – nu är målet att han ska komma topp tre i samtliga.

– Det här är tredje året jag är med på senior och jag har inte lyckats med det målet ännu. Det hade varit ett ganska bra formbesked inför EM. Jag känner mig egentligen i ganska bra form. Det är bara den där jäkla toppen jag ska hitta också.

Hur ska du hitta den?

– Jag har ledigt en hel månad framöver så jag ska vara här till nästa torsdag och ha träningsläger med mig själv. Träna mycket kondition, äta gott och liksom bara fokusera på skyttet och inget annat.

?MAX WIIK