Mannen häktades på torsdagen på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Brotten ska ha ägt rum mellan den första juni till och med den andra september i år.

Kammaråklagare Lindha Strömberg radade upp åtta fall av misshandel och olaga hot mot kvinnan.

Slagen med livrem

Artikelbild

Mannen misstänks bland annat för att ha slagit kvinnan med knuten näve i bakhuvudet och vid ett flertal tillfällen även i ansiktet, slagit henne över hela kroppen med en livrem med dessutom har mannen uttalat dödshot mot kvinnan.

Efter senaste misshandeln har rättsläkaren hittat över 26 skador på kvinnan och enligt åklagaren har skadorna olika åldrar.

Den 44-årige mannen förnekar brott. Under häktningsförhandlingen sade han att hans berättelse kommer under huvudförhandlingen.

Organiserad brottslighet

Den nu misstänkte mannen har tidigare haft kontakt med kriminellt organiserad gäng i Göteborgstrakten. Han är tidigare dömt till långa fängelsestraff, bland annat två grova narkotikabrott, övergrepp i rättssak, försök till olaga tvång, grovt brott, häleri, grovt bedrägeri, grov förskingring med mera.

Tingsrätten häktade mannen efter en mycket kort överläggning. Häktningsskälen är att det finns risk att den misstänkte på fri fot kan påverka kvinnan och därmed försvåra utredningen men tingsrätten anser också att det finns risk att mannen på fri fot fortsätter att begå brott.