Assis damer har överträffat alla förväntningar den här säsongen. Med tre matcher kvar att spela av division I Norrland har laget redan säkrat seriesegern.
Och det var aldrig någon snack vilket lag som var bäst i seriefinalen mot Själevad. Redan efter en och en halv minut kunde målskytte Laura Damaso göra 1-0 sedan Ida Rönnqvist hittat henne med en fin boll på djupet.
- Underbart att få den starten, säger Rönnqvist.
I den 25:e matchminuten var det Laura Damasos tur att frispela Ida Rönnqvist men den sistnämnda sköt över.
- I en sån här viktig match vill man ju sätta alla på målet så det är klart att det kändes surt, säger Rönnqvist och erkänner att det fanns en hel del nerver med i spelet.:
- Ja, jag var skitnervös innan matchen.
30 sekunder senare kunde Rönnqvist ändå revanschera sig för missen sedan hon snappat upp en boll som motståndarmålvakten fumlat med.
- Laura fick bort den från målvakten och då hade jag öppet mål och kunde sätta den. Det kändes så skönt, säger hon och skrattar.
Efter det släppte det på allvar och Assi rullade boll på ett fantastiskt sätt allt medan gästerna fick jaga.
Josefine Hansson utökade sedan till 3-0 och efter ett självmål av Själevad och ytterligare ett mål av Viktoria Kenning kunde junioren Frida Wiklund fastställa slutresultatet till 6-0.
Det här var en seriefinal men Assi var bättre i precis allt.
Tre matcher återstår av serien men lördagens seger innebar att Assi redan säkrat seriesegern. För Kalixlaget handlar det nu om att bevara formen inför kvalet till Elitettan.
I kvalet kommer Assi att ställas mot Bollstanäs som är hemmahörande i Upplands Väsby. Kvalet avgörs i ett dubbelmöte (en match hemma och en borta) där Assi inleder på hemmaplan den 13 oktober. Returen spelas den 20 oktober.
Era chanser där?
- Vi får se men som det ser ut idag kommer det att gå jäkligt bra, säger Ida Rönnqvist.

Joakim Nordlund