Det är obegripligt, nonchalant och ynkligt av Kiruna kommun att under sommaren dra in lokalbussarna på lördagar och söndagar. Vi som bor utanför city har ingen chans att ta oss till mataffär, apotek och så vidare. Jag kan inte ens ta mig till kyrkan på söndagar.

Alla har inte tillgång till bil, eller kan anlita anhöriga. Hur har man kommit fram till ett så uruselt beslut? Till och med busschaufförerna undrar. En uttryckte sig ganska drastiskt, hen sa att dom (politikerna) måste väl spara pengar för att kunna köpa plasthinkar till läckande tak i nya stadshuset. Så drastiskt vill jag inte utrycka mig, vi har ett vackert stadshus som vi kan vara stolta över.

Om tunnelbanan, pendeltåg och bussar i Stockholm, under somrarna, hade dragits in lördag–söndag, skulle berörda medborgare säkerligen agerat.

Vad gör vi i Kiruna?

Jag tycker att det är skamligt att behandla sina kommunmedborgare på detta nonchalanta, ynkliga sätt. Jag möter turister som undrar hur man kan förflytta sig i Kiruna under helgerna. Jag tycker det är pinsamt att berätta att inga bussar går lördag–söndag under sommaren, det känns som rena u-landet.

Skärpning till nästa år, denna sommar är det ju kört.