De startar whiskey- fabrik i Norr- botten
STOCKHOLM 20081016 - Två äldre kvinnor träffas för att äta och dricka något gott. En liten whisky före maten. Foto Bertil Ericson / SCANPIX / kod 10100
Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Namnet på whiskyfabriken blir Lappland destilleri AB.
- Vi är övertygade om att det kommer att bli stort, säger styrelseordförande Gerry Axtelius till Piteåtidningen
Lappland destilleri AB ska producera cirka 20 000 liter whiskey per år.
De tre ägarna ska dock söka tillstånd från Statens folkhälsoinstitut innan köpet av destillationsutrustningen genomförs.
Just nu undersöks passande lokaler.
Målsättningen är att tillverkningen inleds under andra kvartalet 2011.
- Vi ska göra single malt, både rökiga och icke rökiga i olika lagringar. Vår whiskey ska präglas av naturen och klimatet här i norr, säger företagets styrelseordförande Gerry Axtelius.
Även vodka och likörer ska framställas i mindre skala och varumärken och design är påbörjade.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!