För två veckor sedan berättade vi att kommunen har sagt upp Kiruna ridklubbs driftsavtal av Lombia ridanläggning från och med årsskiftet.

Klubben har äskat om ett nytt avtal samt ett utökat föreningsbidrag i februari, men har inte fått några besked.

Under idrotts- och fritidsutskottets möte under måndagen beslutades att föreslå att kommunstyrelsen ska bevilja extra föreningsstöd till både Kiruna ridklubb och Iskalla ryttare med 300 000 kronor.

– Vi ser att de har en problematisk ekonomisk situation och fram tills dess vi vet vad som ska hända vill vi sköta detta på ett bra sätt. Vi har även förlängt kontraktet till sista juni nästa år. Kommunkontoret har även fått uppdraget att se över alternativa driftsformer. Jag vill inte föregå utredningen så vi får se vad det blir, säger Stefan Sydberg (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Avtalet med Kiruna ridklubb förlängs alltså med sex månader. Men klubben jublar inte över beskedet.

– Problemet är att vi hamnar i samma läge. Det kommer nästan vara omöjligt att få folk att sätta sig i en styrelse när vi inte vet vad som händer efter juni. Vi brukar ha årsstämma i februari, mars, och då är det bara någon månad kvar så är avtalet borta, så det känns inte bra, säger Lars Poromaa, ordförande i Kiruna ridklubb.

Planerna på att köpa några nya hästar blir inte heller av.

– Vi vill ju försöka satsa och byta ut hästar men det känns som alldeles för kort tid att dra på sig dyra investeringar om vi eventuellt måste avveckla om det är någon annan som ska bedriva verksamheten, så det är lite tråkigt, säger Lars Poromaa.