Det är ingen tvekan om att det har störtat. Tyvärr, säger Daniel Lindblad, pressansvarig vid svenska Sjöfartsverket.

Planet hittades av ett norskt F16-plan, som kommit för att bistå den svenska flygräddningen, på en fjällplatå mellan sjön Akkajaures nordvästra del och den norska gränsen.

Det är en väldigt tydlig nedslagsplats. Totaldiametern är cirka 50 meter och det är inga stora delar utan bara små fragment kvar av flygplanet, säger Daniel Lindblad.

30 grader kallt

Tidigare under natten stod det klart att en allvarlig olycka sannolikt skett. Planet, som är av modellen Canadair CRJ 200, var på väg från norska Gardemoen till Tromso. Flygplanet sände strax före klockan halv ett ut nödsignaler över svenskt territorium.

Men de sände mayday mycket kort, sedan försvann planet från vår radar, säger Daniel Lindblad.

Därför har man ännu inte någon teori om vad som orsakat olyckan.

Det var inga svåra väderförhållanden.

Efter att vraket lokaliserats övergick ansvaret till polisen och den svenska fjällräddningen. Polisen kommer troligen att använda helikopter och utgå från Gällivare.

Vi förbereder oss för att ta oss till platsen. Det är fjällterräng och 30 grader kallt så det kommer ta ett tag innan vi är på plats, säger Maria Jakobsson, kommunikatör vid polisen i Norrbotten.

Två personer ombord

Enligt Daniel Lindblad befann sig med största säkerhet två personer ombord på planet. Nationaliteten på dessa har inte offentliggjorts men det ska inte ha varit några norska eller svenska medborgare, utan de ska ha kommit från något annat europeiskt land. Flygplanet ska ägas av ett svenskt företag som arbetar på uppdrag av den norska Posten.