Under fredagskvällen körde Thorbjörn Eliasson runt med sin Opel omega från 1988 på stan innan han parkerade den utanför sin bostad. När han sedan skulle använda bilen igen på måndag morgon för att köra till jobbet så fick han en överraskning.

– Då såg jag, vad fan, bilen är borta, vad är det här? Jag var tvungen att blunda och titta igen, och då såg jag att motorvärmarsladden var kvar, någon måste ha stulit bilen, säger Thorbjörn Eliasson.

Han gjorde en polisanmälan och tog sig till jobbet med en annan bil. Men en efterlysning av bilen på sociala medier visade sig ge resultat.

– Det ringde en snubbe och sa att han var ute och gick med hunden och hade sett en bil som var bränd, berättar Thorbjörn Eliasson som åkte till platsen och tittade.

– Jag kände igen den på en gång, den var totalt utbränd, det finns inte en pinal kvar som går att använda på den bilen, det är bara att frakta den till skroten.

Hur kändes det?

– Det var jävligt jobbigt. Rent pengamässigt så var den inte värd någonting, men bruksvärdet var högt. Den var nybesiktad och fick köra två år, jag hade lagt ner lite pengar och köpt nya extraljus till fronten, lackat om den lite och gjort den lite vinterstylad, men nu är den bara skrot.

Stället där Thorbjörn Eliasson hittade bilen ligger i skogen mellan räddningstjänsten och ridstallet.

– Den har brunnit upp 300-400 meter från brandstationen, säger han.

Enligt Fredrik Selberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, så finns det inga spår eller misstänkta förövare och ärendet är nedlagt.

– Finns det inga spår så lägger vi ner utredningen, säger han.