Ett axplock ur Waldegårds karriär:
4 1979 blev han Sveriges förste världsmästare i rally.
4 Han har totalt 16 VM-segrar i rally.
4 Fem gånger har han vunnit Safarirallyt - senast 2008.
4 2007 blev han totalsegrare i Midnattssolsrallyt.
Waldegård är 64 år och fortfarande aktiv. Numera har han sonen Mattias som kartläsare.
Vid Kanonrundan kommer Waldegård bland annat att vara prisutdelare och signera 100 exemplar av NMS Bodens jubiléumsbok. Dessutom ska han utses till hedersmedlem i sällskapet.
- Björn Waldegård blir en stor publikmagnet. Han kommer att bli ett framtida reklamnamn för NMS och Kanonrundan, säger Göran Ahlman, ordförande i NMS.
Längre än SM-tävlingarna
Kanonrundan blir huvudnumret under NMS´jubiléumsår (85 år) och för första gången körs tävlingen över två dagar. Fyra sträckor på cirka 25 km körs på fredagkväll och resterande 90 km under lördagen.
- Det blir längre sträckor än normalt. Inte ens SM-tävlingarna är lika långa. Genom att vi startar på fredagkväll får förarna även köra i mörker. Vi kan lova en utslagsgivande tävling, säger Ingemar Svensson.
Kan ni erbjuda några prispengar?
- Vi jobbar på det, säger Ingemar.
Fler förare än någonsin
Kanonrundan har gott rykte och uppmärksammades tidigare år vid Övre Norras årsmöte då NMS fick ta emot en utmärkelse.
4 Mc-sektionen i NMS är den äldsta i Sverige och har redan haft två tävlingar i år, motocross och enduro. En tävling återstår, motocross den 16-17 augusti.
- Vi hade 168 startande i motocorss. Så många har det aldrig varit, säger Ahlman.
4 Folkrace dog ut får några år sedan, men har kommit tillbaka och den 31 maj körs årets första tävling på motorstadion. Den 9-10 augusti körs nästa tävling.
4 Miniracing - som numera heter Radiostyrd bilsport - har också kommit tillbaka och har tävlingar i juni och juli.
Avslutningsvis säger Göran Ahlman:
- Nu är vi på topp, vi vill bjuda på det bästa och väljer att fira de 85 åren. Vi vet inget om framtiden.. Det finns många frågetecken. Vad händer till exempel med rallybilarna när bensinen blir allt dyrare? Kommer vi att tävla med elbilar i framtiden?