Tidigare i veckan landade tre spelare på Kallax:
4 Onazi Ogenyi Eddy, 16.
4 Emmanuel Gani Ghehu, 16.
4 Yakubu Azeez, 14.
De ska närmast stanna till den 16 april, men BBK hoppas kunna behålla dem hela säsongen.
- Vi hoppas också att få stanna. Att komma till Sverige är ett stort äventyr, säger Onazi.
BBK har via olika turer kommit i kontakt med en kyrka i Lagos. Den fick tips om att klubben var intresserad av unga spelare och till slut hade alla pusselbitar fallit på plats.
Kyrkan heter "The Church of all nations"och dess överhuvud gav klartecken till spelarna och BBK.
- Ekonomiskt kostar det oss ingenting. Kyrkan står för såväl resa som uppehälle. Deras besök hos oss har också väckt stor uppmärksamhet i deras hemstad, säger Ek.
"Oerhört duktiga"
Spelarna har tränat med BBK:s juniorlag och även spelat en träningsmatch mot Piteå.
- De är oerhört duktiga. När vi slog Piteå låg de bakom fem mål, säger Ulf "Jossa" Sundqvist, tränare tillsammans med Janne Lindberg.
- Besöket i Sverige är en unik möjlighet för spelarna. De får uppleva en annan kultur och mycket annat. Samtidigt får våra egna killar inspiration och tycker det är extra kul att få prata engelska i omklädningsrummet, säger Janne.
Ovana vid kylan
Onazi och Emmanuel är för övrigt uttagna i truppen till juniorlandslaget och måste ha daglig kontakt med förbundskaptenen.
- Det är skolade spelare, som också har en inställning som imponerar. Jag hoppas verkligen vi får behålla dem, säger Janne.
Spelarna, som pratar utmärkt engelska, känner varandra sedan tidigare. De har spelat tillsammans i samma lag, My People FC.
- Det vore skoj om vi kunde göra det även i BBK. Klubben och folket i Boden har gjort ett gott intryck, säger Onazi.
De berättar att de aldrig varit i Sverige tidigare och att de för första gången sett snö.
- Kylan har varit lite besvärande. Vi är ju vana vid riktig värme. Men vi är lyckliga över att få vara här, säger Onazi.
Även om BBK vill behålla dem och spelarna vill stanna så är framtiden osäker. BBK måste ansöka om visum i olika omgångar innan det kan bli klart att de blir kvar en längre tid.
- Det är Migrationsverket som avgör. Vi måste lämna in en ansökan med en plan, som inte bara omfattar fotboll utan även studier. Det kommer vi att lägga ner stort arbete på. Spelarna får inte vara sysslolösa. Vi kommer även att samverka med kyrkan, säger klubbdirektören Ingemar Ek.