Det är tredje sommaren som Stig Norbergs band spelar på hemmaplan och det började med att Bodens golfklubb ville ha underhållning när Tolvslaget firade jubiléum.
- Vi spelade under pauserna. Sedan fortsatte vi även 2008 och på lördagskvällen är vi tillbaka hos golfspelarna, berättar Åke Sundberg, organist och saxofonist.
I år spelar bandet även på Norrigården på fredagskvällen.
- Vi ska försöka matcha Norrigårdens fina käk, säger Åke Sundberg.
Profil i Bodens musikliv
Stig Norbergs har samma sättning, som när den bildades 1966 och medlemmarna är också desamma bortsett från Tom Idenstedt, som ersatts av Benneth Lindblom på trummor.
Bandet i övrigt: Anders Unéus, Roger Andersson, Åke Sundberg och Stig Norberg.
Dessutom bjuder man på två gästsolister: Jenny Lindblom, sång, och Tord "Totten" Dahlqvist, trombon.
Stig Norberg är en profil i Bodens musikliv trots att han flyttade för 40 år sedan. Dessförinnan jobbade han som militärmusiker och spelade i olika dansband innan han bildade eget.
Numera bor Norberg, som hunnit bli 73 år, i Ystad.
Stig Norbergs lovar en blandad musikalisk meny med många melodier från 50- och 60-talet. "Paraplyerna i Cherbourg, All of me" och "Blue Moon" för att nämna några.
- Det kommer att bli mycket dansant som vi kunde höra på Björknäsparken. Dessutom en hel del örongodis, säger Åke Sundberg, organist och saxofonist.
Man slår också ett slag för trombonen. J J Johnson och Kai Winding, två av de stora trombonisterna genom tiderna, hyllas med fyra låtar.
Jenny Lindblom brukar höras i andra sammanhang, men finns med för tredje året.
- Det är kul att sjunga gamla låtar. Samtidigt är det skoj att göra något annorlunda och det känns också speciellt att uppträda tillsammans med så rutinerade musiker.
Har du någon favoritlåt?
- Jag gillar Ella Fitzgeralds "All of me".
I sammanhanget vill Stig Norberg lyfta fram Lennart Lindblom, Jennys farfar.
- Det kul med en anknytning till Lennart Lindblom genom Jenny och Benneth. Lennart har betytt mycket för Bodens musiker. Han har servat de flesta genom sin musikhandel.
Det blir mera nostalgi i oktober. Då spelar Bodens storband - flera ur Stig Norbergs är med - och temat är Glenn Miller och Andrew Sisters.