Sibylla är en svensk snabbmatskedja. Sibyllas ursprung ligger i 1930-talets lågkonjunktur då korvtillverkaren Daniel Lithell sökte nya vägar att sälja korv på. Han kom fram till att korvförsäljare med små vagnar skulle kunna öka försäljningen. Namnet på korven, Sibylla, utsågs i en tävling och stammade från den då populäre arvprinsen Gustaf Adolfs fru, Sibylla. Under 1950-talet lanserades hamburgaren i Sibyllas gatukök, och gick till en början under namnet burgare. 1997 bildades Sibylla-Förbundet, vilket 300 gatukök anslöt sig till. Under senare år har moderbolaget velat göra om Sibylla och höja standarden. Målet är att komma närmare andra snabbmatskedjors standard. Sedan maj 2007 finns även Sibyllas korv i livsmedelsbutiker
För 10 år sedan
Nu ser det ut som om både Boden och Kiruna får ersättningsjobb för de försvarsjobb som försvinner. Bland annat blir delar av helikopterbataljonen kvar i Boden.
För 25 år sedan
Bönderna i Avan utanför Luleå har tröttnat på tranorna. 250 tranor har förstört korn för sammanlagt 30 000 kronor och nu vädjar bönderna till länsstyrelsen om ersättning.
För 50 år sedan
Det konkursdrabbade hotellet Laponia säljs på exekutiv auktion och köps av Arvidsjaurs kommun för 1,35 miljoner kronor. Notarie Stig Hellsten slår klubban i bordet och konfirmerar köpet. I december öppnas hotellet igen.
Dagens namn
Wanda Jackson, sångerska, fyller 72 år.
Elfriede Jelinek, författare, fyller 63 år.
Tom Petty, musiker, fyller 56 år.
Carrie Fisher, författarinna, fyller 53 år.
Jakob Hellman, sångare, fyller 44 år.