BODEN

I helgen pågår hopptävlingar för ponny med Mountain Horse Cup 2012 och Hanna Hoppet på Bodens ridklubb. Det är 150 starter och dubbelt så många på plats.

Celise Lindberg Gullström sitter med sina kompisar och hejar på ryttarna vid sidan om. Hon var anmäld och skulle ha tävlat, men råkade ut för en allvarlig ridolycka.

Artikelbild

| Amanda Carlsson på Enghöjs Lord Winston vann grundomgången, men rev sista hindret i omhoppningen.

- Jag var ute i skogen och red och gick omkull med min häst.

Hon fastnade i stigbygeln och hästen skenade.

- Jag drogs med cirka 400 meter, fick hjärnskakning, skrapspår och ett brutet smalben. Men jag ska tävla till sommaren igen.

Hon längtar dit.

Artikelbild

| Joanna Engström, Ridklubben Dundret, tävlade med Borris Wonder. Hon har fokus på nästa hinder de ska klara.

Amanda Carlsson var en av deltagarna. Det var första utomhustävlingen för henne och hästen Enghöjs Lord Winston. På utebanan får ekipagen mer plats, vilket hon föredrar.

Hon vann grundomgången på lördagen, men fick fyra fel i omhoppningen. Det kändes förstås lite snopet eftersom felet kom på sista hindret.

Artikelbild

| Hästen Lady Shy vill ha sin belöning efter avslutad tävling och får en morot av Sara Lundberg, som är ryttaren Amanda Högströms medhjälpare.

- Jag kom lite för nära. Men jag är jättenöjd.

Lillasyster Cornelia Carlsson klappade om hästen och berömde honom. Han har varit skadad länge på grund av en senskada och Amanda var mycket glad över att de är tillbaka på banan.