Båda tävlar för Bodens RK. Bredvid tävlingsbanan sitter Celise Lindberg Gullström med sina kompisar och hejar på bodensarna.

Gick omkull
Hon var anmäld och skulle ha tävlat, men råkade ut för en allvarlig ridolycka.

- Jag var ute i skogen och red och gick omkull med min häst.

Artikelbild

| Hästen Lady Shy vill ha sin belöning efter avslutad tävling och får en morot av Sara Lundberg, som är ryttaren Amanda Högströms medhjälpare.

Hon fastnade i stigbygeln och hästen skenade.

- Jag drogs med cirka 400 meter, fick hjärnskakning, skrapspår och ett brutet smalben. Men jag ska tävla till sommaren igen, säger Celise Lindberg Gullström.

Hon längtar dit.

Mer plats
Det här är första utomhustävlingen för Amanda Carlsson och hästen Enghöjs Lord Winston. På utebanan får ekipagen mer plats, vilket hon föredrar.

Artikelbild

| Amanda Carlsson på Enghöjs Lord Winston vann grundomgången, men rev sista hindret i omhoppningen.

Hon vinner grundomgången på lördagen, men får fyra fel i omhoppningen.

Det kändes förstås lite snopet eftersom felen kom på sista hindret.

- Jag kom lite för nära. Men jag är jättenöjd.

Lillasyster Cornelia Carlsson klappar om och berömmer hästen. Han har varit skadad länge på grund av en senskada och Amanda Carlsson är mycket glad över att de är tillbaka på banan igen.

Det är totalt 150 starter med ryttare från hela länet under den här helgen när Bodens ridklubb arrangerar hopptävlingar för ponny med Mountain Horse Cup 2012 och Hanna Hoppet med fyra klasser per dag under lördagen och söndagen.

Ösregn
Annika Johansson i tävlingssektionen berättar att hon på fredagen, när de byggde hoppbanan i leran, bara ville gråta. Det hade ösregnat ett dygn, men den kraftiga blåsten bidrog till att torka upp banan.

Tävlingen brukar genomföras i juni, men i år var tävlingskalendern fullbokad och därför flyttades den fram. I fjol var det 200 starter, men en hel del ekipage valde att åka till elittävlingarna i Bollnäs i helgen.

Annika Johansson förklarar att Mountain Horse är en nationell tävling med stilbedömning.

- Man bedömer noggrannheten i ridvägarna, ryttarens följsamhet och tempo. Det genomförs kval i alla län och sedan går finalen oftast i södra Sverige.