Snart 14-årige Ludwig Olofsson vann kula på 10,20 och var tvåa i längd och på 100 meter mot äldre motstånd. Det är som sprinter och i längd han anser sig ha de största möjligheterna att lyckas. I helgens regnkalla Sommarspelen hoppade han 5,72 i längd med över tre decimeter till plankan.

Boden Friidrotts tidigare mångkampare Nisse Pettersson kan se en blivande tiokampare i Ludde.

- Nja. Jag tror inte att jag klarar det fysiskt ännu. Vi får se. Som sprinter borde det gå att nå eliten även om du bor i norra Sverige.

Artikelbild

| Matilda Hannu från Gällivare.

I sommar vill Ludwig Olofsson tävla söderut i landet. Mot ett bättre motstånd än det han får i den här landsändan. Det kan nog gå riktigt bra där också.

Ett stort mångkampslöfte är också 15-åriga Viktoria Stöckel från Nedre Soppero IK. Viktoria vann 100 på 13,36, kula på 12,08 och höjd på 1,61 och fick under söndagen även ta emot ett stipendium på 3 000 kronor.

- Jag siktar mot mångkamps SM senare i sommar och jag har en femteplats inomhus sedan tidigare. Tyvärr har jag inte kunnat träna så mycket spjut ännu. På grund av snön hemma men 30 meter tycker jag att jag bör kasta utan vidare.

Sommarspelen som såg deltagare från de norra länen och från Nordnorge, är till stora delar en ungdomstävling och friidrotten har litet medvind just nu bland de yngre.

Artikelbild

| Viktoria Stäckel från Nedre Soppero.

- Efter en liten svacka så pekar kurvan uppåt igen, säger Michael Barchéus i Boden FI:s styrelse. Vi har fått både nya ungdomar och nya ledare till föreningen.

- Friidrott är jättekul, säger också 13-åriga Emma Oskarsson som var med i flera löpgrenar och i längdhopp. Hon inledde lördagen med 60 meter häck.

- Men det loppet var jag inte nöjd med. Jag slog i ett par häckar, sade Emma.

Emma Oscarsson hade satt upp två mål inför säsongen. Att springa 60 meter under 9 sekunder och att hoppa över fyra meter i längd.

- De målen har jag redan klarat av. Nu har jag 8,73 som pers på 60 meter och 4,50 i längd. Det är två resultat jag är nöjd med.

Förutom sina favoritgrenar deltog Emma även på 600 meter. Utan vinstchans vilket hon visste innan start.

- Det är för långt för mig men jag var med där för att ha något att göra.