Hon sitter i bolagets styrelse och är ansvarig för utställningsverksamheten. Sörbyn Turism och Konferens AB driver nu restaurangen Kallkällan på två ställen, i Sörbyn och på Business park. Bolaget tog över restaurangen där i mitten av december förra året och började verksamheten i de gamla lokalerna. Sedan har man under ett halvår renoverat dem.
– Första gången jag såg lokalerna tänkte jag att det här inte skulle gå. Det såg värre ut än en skolmatsal, men Erik Svensson på Business park sa att de var ute efter den kvalité, service och trivsel som är i Sörbyn. Vi fick tillsammans med dem och Arkitektbyrån A och D utforma lokalerna på nytt, säger Kerstin Andersson.
Anna Kähkönen, som ansvarar för restaurangen, deltog också.
– Jag var med att utforma baren, konceptet och logistiken. Det är jättebra att de har förverkligat min plan.
Läs mer: Så såg det ut
Kerstin Andersson säger att de ville att man ska känna igen sig om man varit i Sörbyn. De plockade med sig den röda varma färgen därifrån, träslagen och den öppna, vedeldade spisen. Men restaurangerna bygger på två helt olika koncept.
Anna Kähkönen berättar att Erik Svensson ställde två krav på restaurangen; de fick inte ha lunchbuffé, utan det ska vara tallriksservering, och det ska finnas affärsbås. I början var det turbulent, berättar hon, eftersom de gamla lokalerna inte var anpassade till den nya verksamheten.
– Det var svårt att jobba.
De stängde bara en kortare period när matsalen renoverades och fick servera gästerna i kafédelen. Kerstin Andersson säger att det krävdes en hel del av personalen.
– Jag måste säga att Anna och all övrig personal har varit jätteduktig.
– Nu är det mer lättarbetat och vi kan ta emot 150 gäster. Det jätteroligt att jobba här, säger Anna Kähkönen. Vi gör vällagad man från grunden. Varje dag kokar vi en soppa och vi försöker alltid att ha hembakt bröd. Till kaffet är det hemgjorda biscotti.
När det är en fin miljö smakar också maten bättre, det blir en hel upplevelse, poängterar Kerstin Andersson.
Ingemar Granström, huvudägare i bolaget och styrelseordförande, tillägger att deras koncept är att jobba med lokalproducerade varor så långt det går.
Anna Kähkönen säger att middagarna är mer jämförbara med restaurangen i Sörbyn.
– Men vi har inte reninnanlår till lunch. Då jobbar vi med helt andra rätter. Vi har haft en stadig ökning. Från början hade vi kring 15 lunchgäster. Nu har vi 120 en bra dag. Även förfrågningarna på middagar, fester, after work och cateringen har ökat.
De serverar också frukost till hotellgästerna, som också ökat sin beläggning.
Just nu hänger konst av Inger Thurfjell på restaurangens väggar. Varannan månad byts konsten ut.
– Dels har konstnärerna inte så många ställen där de kan hänga sin konst, dels är det jätteroligt för gästerna. De får hänga sin konst här gratis, men måste ordna med allt själva och om de vill ha vernissage, säger Kerstin Andersson.
Cecilia Andersson, verksamhetsansvarig, tycker konsten lyfter lokalen.
Ett år har snart gått och Kerstin Andersson tycker att det är fantastiskt roligt.
– Det är klart det var nervöst. I början gick det inte ihop ekonomiskt, men det gör det nu. Den här restaurangen är till nytta för hela bolaget.
De gör samordningsvinster både avseende personal och varor, även i och med en större omsättning. Cecilia Andersson bedömer att de båda restaurangerna förstärker varandra och tycker att det blir en bra känsla kring Kallkällan.