Efter årets säsong var över så börjar utbyggnaden av á la carte restaurangen som ligger på Brännastrand. Bygglovet beviljades redan i maj. David Larsson säger att stället varit trångbott en längre tid.
– Vi behöver mer yta för att kunna ta emot fler gäster, säger han.
Förändringen innebär inte att krogen tar större markyta i anspråk än tidigare utan man har rivit bort en del för att skapa ett rymligare utrymme ( se bifogad skiss). Den nya delen som byggs nytt blir på 220 kvadrat och kommer också att få mer fönster runt om för sjöutsikten.
5 augusti startade jobbet när bottenplattan började gjutas. Målet är att ombyggnaden ska vara klar under kommande vinter och vår. Den skeppsinspirerande krogen ska få nytt utseende i och med renoveringen och tillbyggnaden.
– Även den gamla delen kommer att renoveras. Båda delarna kommer att få en klassisk stil. Tanken är att lokalerna ska överensstämma med varandra rent inredningsmässigt, säger delägaren David Larsson.
Även terrassen utomhus ska få nytt räcke och terrassgolv under våren 2020.
– Terrassen har i dag ett hundratal sittplatser utomhus. Dessa kommer bestå. Vi har 70 platser inomhus och får efter ombyggnationen runt 150 sittplatser totalt inomhus.
M/S Bränna har även nyligen satt ut en platsannons där man påbörjat en rekrytering och söker fyra bartenders och serveringspersonal. I nya delen kommer det också bli en bar och fler toaletter.
– Genom tillbyggnationen finns också möjlighet att kunna dela av ytan i olika sektioner för att ta emot skilda sällskap.
– Vår vision har länge varit att leverera god mat med inspiration från Norrbotten tillsammans med nytänkande och noggrant detaljarbete. Nu tar vi nästa steg och blir en året runt verksamhet där vi strävar efter att höja ribban ännu mer. Förutom vår à la carte restaurang kommer vi också ha nattklubb under helgerna, säger David Larsson.
Vad ombyggnaden går på vill inte Larsson gå in på i dagsläget.
– Ombyggnationen är inte gratis utan går på en hel del. Jag vill inte landa i några siffror innan all ombyggnation är klar.