Norrbottens Media åker till byn, fem mil utanför Boden en gråtrist lördag då det duggregnar lätt. Hantverkarnas Träffpunkt är det skyltat utanför hyreshuset som ligger mitt emot byns ICA-affär.
Runt ett bord med vaxduk sitter fyra kvinnor och en man och småpratar. Mannen är den förre kommunalpolitikern och centerpartisten Erland Nilsson. Han kommer från Niemisel men bor inte i byn.
– Det är trevligt att vara här. Jag brukar åka in till Träffpunkten när den är öppen. Givetvis köper jag en hamburgare, säger Nilsson.
Vid bordet sitter också Gunborg Andersson, mamma till byns ICA-handlare Hillevi Sandström.
– Det blir en övergång mellan båda ställena, jag träffar dottern i butiken och sedan mina vänner här.
Några vid bordet deltar också i Träffpunktens stickträffar varann tisdag som Annika Engström, Marianne Lindström och Inger Almkvist.
– Nu senaste var vi 12- 13 stycken. Vi sitter och handarbetar, pratar och fikar. Vi har också träffar på onsdagskvällar och lördagar. På lördagar försöker vi sälja hamburgare. Jag är den enda av oss sex i gruppen som jobbar ideellt med verksamheten som har en anställning. De andra är pensionärer, säger Mona Englund.
Hon jobbar i skolbespisningen i Gunnarsbyns skola och var den som stekte lördagens hamburgare. Det brukar även serveras palt ibland.
– Vi brukar väl sälja runt 30 hamburgare. Vi har inget stöd för vår verksamhet utan det är det som vi säljer här som betalar vår hyra. Allt arbete sker ideellt och vi brukar turas om att vara i butiken, säger Englund.
På ena långsidan hänger garn som är en del i försäljningen. Överallt syns också vackra hantverk som de på stickträffarna lämnar i butiken för försäljning men även byborna har möjlighet att lämna in saker de tillverkat.
Även en hungrig älgjägare och grannbyn Degersels innevånare kommer in denna lördag.
–Jag brukar åka förbi här när det är öppet. Det är goda hamburgare. Jag gillar också köttfärsklämmorna som säljs här. Jag tycker det är en bra grej för byn, säger Tobbe Eriksson.
Kjell och Ingrid Vesterlund, bosatte i Älvsbyn väljer också att köpa mat.
–Vi bor i mitt föräldrahem i Degersel men brukar åka in till Niemisel för att titta på grejer här, säger Ingrid.
– Det känns kul att det finns folk som vill engagera sig i byn, säger Kjell Vesterlund.
Kvinnorna hjälps åt att ta betalt när det kommer in besökare i affären. Monica Granström är den som tillsammans med två andra kvinnor drog igång träffpunkten den 3 november 1996. Hon står och värmer hamburgare. Om drygt en månad är man inne på sitt tjugoförsta år.
– Så mycket har väl inte skrivits om vår verksamhet men alla i bygden vet att vi finns.Vi kommer nog att vara kvar i många år till, säger Monica Granström.