Matlagningen sker i språkkafeéts regi som Edefors församling startat upp på mötesplatsen Klippan. Där har asylsökande möjlighet att träffa både bybor och andra asylsökande och lära sig svenska genom olika aktiviteter. Klippan är öppen fyra timmar på vardagar.
– Vi ser behovet att få vara tillsammans och ha en mötesplats. Risken är annars stor att man isolerar sej i sin lägenhet. I dag har inte så många kommit än, för vi brukar vara ett tjugotal, säger Birgitta Mörk.
Vid köksbordet sitter Elnara Thamazova från Azerbajdzjan och kavlar ut sin deg som är gjord av vetemjöl, ägg , vatten och salt.
– Det är turkisk mat som heter manti. Det är en maträtt som vi äter mycket hemma, säger hon.
Degknyten fylls med nöt- och fårfärs som blandats med paprika, gul lök och peppar. Elnara får hjälp att vika ihop degfyllningen till knyten som liknar ravioli av Amal Aboueleinin som kommer från Egypten. Knytena ska sedan kokas i vatten.
– Manti äts med yoghurt som kryddas med chiliflingor, curry, mint och somak. Hemma äter vi manti som en soppa med vatten och grönsaker, säger Elnara.
– Vi svenskar får smaka på många goda rätter från hela världen och lär oss mycket om deras mat. Det bästa är att våra deltagare är alltid så glada när de kommer hit, säger Birgitta Mörk.
Hon och Ulla Hellström håller på att plocka ihop nya undervisningsblad med svenska ord i pärmar.
– Det tar lite tid att få ihop allt. Jag satt hela förra veckan och googlade på internet och plockade ut bilder, säger Ulla Hellström.
Det finns blad med olika grönsaker, matvaror och kryddor på svenska men även redskap som används i köket.
– Några brukar laga mat och sedan sitter vi ned med sådana här pärmar. Det ska vara enkelt, bara med bild och ord som vi tränar att uttala och säga. Vi har även gått igenom kroppen och andra områden, säger Birgitta Mörk.
Elnara tycker det är bra att kunna tala om vilka ingredienser hon ska köpa när de går och handlar på Coop-butiken i Harads.
– Så jag får det jag ska ha. Att veta varornas namn på svenska måste man kunna, säger hon.
Det håller även Amin med om.
– Jag brukar köpa en del socker och annat i butiken, säger egyptiskan.
Kondenserad mjölk är också något många asylsökande köper, enligt svartlåbon Anna-Lena Sandberg.
– Det tycker även jag är svårt att hitta. Kan man lite svenska kan man fråga i affären var man ska leta.
Efter 20 minuters kokning i vatten är den turkiska rätten Manti färdig att serveras. Elnara lägger upp rätten på ett fat och häller yoghurtsåsen över.
Anna-Lena Sandberg tar en gaffel och provsmakar.
– Gott. Det här var jättegott, säger hon.