Hon lämnade det tuffa beskedet till elevernas målsägare i ett informationsbrev i veckan.
– Det skulle kännas konstigt att inte ta upp att skolan haft problem med narkotika när säkert en del av föräldrarna redan hört talas om det. Föräldrarna ska inte behöva sitta och fundera när barnen kommer hem och säger att polisen och polishunden varit här.
Enligt Sirkka har det tidigare varit drogutbrott på gymnasiet eller högstadiet.
– Det är däremot inte jättevanligt men inte heller helt okänt. Drogproblem finns i dag och det är lätt att det sprider sig. Då tycker jag det är sjystare att vara ärlig med det som händer.
Narkotikaförsäljningen och de fåtal elever som missbrukade kunde identifieras tack vare information som kom till skolans kännedom.
Rutinen enligt Sirkka är att eleverna hålls kvar på skolan till vårdnadshavare och polis är tillkallade. Men det är vårdnadshavares ansvar att ta urinprov eller blodprov på eleverna.
– Drogproblemen är något som vi tar på största allvar. Jag vill att skolan ska vara drogfri, säger Sirkka.
Men vilken typ av drog det handlar om vill inte rektorn uppge. De missbrukande eleverna är kvar på skolan men under kontroll.
– I dag har vi skolplikt i Sverige så eleverna går kvar. Skolan har ett bra samarbete med polis, socialtjänst och vi har en handlingsplan på de kommunala högstadierna som vi följer.
– Vi ska även jobba med föräldrarna till eleverna. De har tagit emot beskedet på ett bra sätt, men det är klart att de blir rädda när det händer en sådan sak.
Ungdomspolisen Kent Isaksson säger att det rör sig om få individer, men vill inte uppge elevernas ålder. Polisen har skickat en knarkhund till Stureskolan efter händelsen som fått söka igenom skolan men inte hittat några droger.
– Vi ska ha samtal med eleverna som är aktuella. Något mer vill jag inte gå in på.
Enligt Isaksson är narkotika förekommande på de flesta skolor i Sverige i en eller annan form.
– Det kanske finns någon elev som testat marijuana, hasch eller tagit någon tablett. Så det som förekommer i Boden gör det också på andra ställen
– Vi försöker jobba förebyggande i samråd med kommun och rektor och söker då och då igenom skolorna.
Behöver föräldrar vara oroliga som har elever på skolan?– Nej, det behöver man inte vara. Jag tycker att man jobbar med problemet på ett bra sätt från skolans sida, men givetvis släpper inte polisen ärendet. Däremot bör man som förälder prata med sina barn om deras mående och situation på skolan och vara uppmärksam på ändrat beteende. Det sista behöver inte betyda att barnen är i missbruk.
– Som jag sade tidigare så rör det sig om ett fåtal elever på Stureskolan. Jag tycker att skolorna alltid tar problemen på allvar och försöker så fort som möjligt lösa dem i samarbete med polisen och andra aktörer. Det är viktigt och fungerar jättebra, säger ungdomspolisen Kent Isaksson.
Enligt rektor Sirkka så har Stureskolan också bra kontakt med sina elever.
– Jag känner mig ganska trygg. Vi har läget under kontroll. Men jag kommer som rektor att gräva vidare. Vi har bra kontakt med skolans elever. Så länge vi visar att vi tar uppgifter, som nu med drogerna, på allvar och testar det vi behöver testa så fortsätter barnen ha förtroende för oss vuxna. Det är målet.
– Barnen ska inte behöva vara oroliga att skolan ingenting gör.