Förbud att ha gammal mat i kylar och förråd

Travrestaurangen Pollyplockers AB förbjuds av Bodens kommun att förvara gamla livsmedel i kylar och torrförråd.

BODEN2013-10-23 06:22

När kommunens miljöinspektör besökte restaurangen uppmärksammades att livsmedel vars bäst-före-datum passerat förvarades i kylen.

Miljö- och byggnämnden påpekar att livsmedel får serveras även efter att bäst-före-datum gått ut, men bara om det är säkert. Däremot får aldrig otjänliga eller osäkra livsmedel släppas ut på marknaden.

Extra kontroll

Nämnden tyckte det fanns anledning att göra ett extra kontrollbesök. När det skedde i september förvarades fortfarande gamla livsmedel i kylen. Men även i skafferiet fanns varor med passerat bäst-före-datum.

Det handlade bland annat om senap, maj 2013, kokos, 2012 och mörk choklad september 2013.

Förvaras felaktigt

Under inspektionen började ägaren att kasta bort dessa livsmedel och sa att han aldrig serverar dem.

I och med det betraktas varorna som avfall och har, enligt Bodens kommun, därför förvarats på ett felaktigt sätt.

Avfall bör inte förvaras på ett sånt sätt att det riskerar att ske förväxlingar mellan tjänlig mat och sopor.

Mot den bakgrunden förbjuder Bodens kommun travrestaurangen Pollyplockers att förvara avfall i kylar och på hyllor i torrförrådet i restaurangens lokaler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om