Mohua Sultana kommer att driva nystartade Boden Garden tillsammans med Khadiza Islam. Renoveringen av restauranglokalerna på Herkulesgatan har pågått under några månader och kommer att pågå in i det sista. På måndag är det premiär.
– Det är inte så mycket som är kvar att göra nu, lite grann i köket bara, berättar Khadiza Islam.
Menyn med de indiska maträtterna har funnits på hemsidan en tid och bodensare har redan tagit kontakt med ägarna för att få veta när Boden Garden ska slå upp portarna. Indisk mat är någonting som många vill återuppleva eller prova på.
– Precis som för oss så kanske det finns någon som tycker att det här ska bli både spännande och kul, säger Khadiza Islam och ler.
Inom familjen driver man sedan tidigare restauranger i Piteå och Luleå. I Boden kommer fem-sex personer att jobba i restaurangen som ska ha öppet alla veckodagar. Precis som i restaurangerna i Luleå och Boden så finns det släkt och vänner bland personalen. Och det finns en anledning till det.
– Det är svårt att hitta personal i Norrbotten som kan indisk mat, säger Mohua Sultana.
Inledningsvis kommer restaurangen inte att servera alkoholhaltig dryck. En ansökan om utskänkningstillstånd har lämnats till kommunen för beslut. För den som är nybörjare i den indiska matkulturen så tipsar gärna Mohua och Khadiza om vad man kan börja med. De håller fram menyn och pekar på Lamm Nawabi och Tikka Butter Masala.
– Det finns något för alla smaker, både milda rätter och starka, säger Khadiza.