Inga-Britt Ahlman Malm, Ahlmans kök och catering, har från ingenting byggt upp sin firma. Hon har drivit företaget i 14 år. Hon blev "rekryterad" av näringslivskontoret att driva restaurangen på Skapa och var villig att ge det ett år på prov. Det blev 6,5 år.
- Jag har blivit tillfrågad tidigare att driva golfrestaurangen, men då tackat nej. De senaste två åren har jag bara jobbat med catering, så nu kändes det roligt att prova på det här.
Hon ska driva restaurangen och receptionen och har anställt tre personer. Cateringverksamheten fortsätter hon med parallellt.
- Jag ser fram emot det här. Redan nu har vi fått bokningar från södra Sverige.
Nu åker påsken ut och sommaren in. Inga-Britt Ahlman Malm vill att det ska vara trivsamt. Hon satsar på husmanskost och hembakt bröd.
- Jag kommer också att ha lite á la carte, sallader och lite lättare mat som våfflor om man bara vill fika. När jag var på Skapa var det flera som trodde att de inte kunde äta där för att de inte var företagare och nu frågar folk om de får komma om de inte spelar golf, men alla magar behöver mättas.
Vad är din favoriträtt?
- Jag gillar korv. Det har jag alltid gjort. Det godaste jag vet är parisare, att steka en korvskiva. Det är enkelt och gott.