Köpet av Guldfisken kan ge fler hyresgäster

Guldfiskens nya ägare Nyhléns Hugosons hoppas hjälpa till med företagslokaler i Boden. ” Vi köpte fastigheten och får 3000 kvadratmeter över. Vi hoppas fler företag vill växa i Boden", säger vd Magnus Nilsson.

Vacker utsikt. Det är det i hela fastigheten som ligger bredvid Luleälvenn och Bodens kraftstation. " Det måste kunna bli fina kontorslokaler här och bra med konferensrum också.", säger vd Magnus Nilsson, Nyhléns Hugosons som köpt fastigheten.

Vacker utsikt. Det är det i hela fastigheten som ligger bredvid Luleälvenn och Bodens kraftstation. " Det måste kunna bli fina kontorslokaler här och bra med konferensrum också.", säger vd Magnus Nilsson, Nyhléns Hugosons som köpt fastigheten.

Foto: Lena Leffler

BODEN2017-01-23 07:40

För tre veckor sedan köpte Luleåföretaget Guldfisken som har en årsomsättning på drygt 40 miljoner. Livsmedelsföretaget specialiserar sig på kylda färdigrätter och finns i A 8s gamla restaurang. Nyhléns Hugosons jobbar mest med kött och charkprodukter men har också en produktionsanläggning i Skellefteå där man gör bland annat smörgåstårtor, sallader och wraps.

– Vi har 8-10 personer som jobbar där med färdigmat. När det gäller Guldfisken finns redan en stark marknad för matportioner för enmanshushåll och nu läggs även fisk till vår verksamhet.

– Vi fick erbjudande att köpa företaget och ser köpet som en bra affär långsiktigt. Polarrenen som vi köpte av har ett starkt fäste häruppe och Nyhléns Hugosons ville bredda sig och gå mot att bli ett norrländskt matförtag som inte bara har charkuterier och köttprodukter.

Företaget Guldfisken har 22-23 anställda som jobbar med produktion 5-6 dagar dagar i veckan. Personalen både komponerar och tillagar de 30-40 rätter som tillverkas. Det nya är förutom enportionsprodukten även lanseringen av 2-4 portioner med en färdiglagad grundkomponent där man får lägga till tillbehören som potatis eller annat. Det säljs idag till delidiskar och restauranger.

– Större portioner passar barnfamiljer eller tvåmanshushåll och är något som börjat säljas främst utanför länet men har även prövats i kedjan Willys och Hemköp. Om verksamheten förändras så kommer det givetvis krävas annan personalbemanning men i dagsläget kör vi på som tidigare, säger Nilsson.

För kött- och charkföretaget har tidigare sagt att man även ska starta kycklingproduktion i samarbete med intresserade bönder.

– I dag finns ingen norrländsk kyckling så man använder svensk kyckling i de rätter som också tillagas på Guldfisken. Under hösten har Nyhléns Hugoson startat ett projekt för att vi vill tillsammans med bönder häruppe starta upp Norrbottens första kycklinguppfödning .Vi kommer då att bygga en slakteri-, stycknings-, och förpackningsanläggning i Alvik. Vi märker det finns ett stort intresse från bönder som kanske har outnyttjade ladugårdar för kycklinguppfödning.

I samband med att Nyhléns Hugosons köpte Guldfisken köp AB så tog man även över den 6000 kvadratmeter stora fastigheten i tre plan liksom marken runt omkring byggnaden.

– Det som är nytt och spännande att vi även fick en fastighet där det finns mycket utrymme över framöver som vi inte behöver själva. Värmen har varit på hela tiden i fastigheten trots att ytorna varit tomma.

Den gamla mässen i huset har en fantastiskt utsikt mot älven och det finns redan kök där.

– Vi hoppas att det positiva företagsklimatet i Boden ska bidra till att det finns ett behov av företagslokaler eller lokaler för organisationer. Både för dem som vill etablera sig i kommunen och även andra som behöver utöka sin verksamhet. Det finns mycket möjligheter i fastigheten för annat än Guldfiskens verksamhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!